Basisschoolleerlingen werken samen met plaatselijke ondernemers

Schalkhaar - De plusgroep (uilengroep) van groep 7 en 8 van basisschool De Sleutel in Schalkhaar kreeg als opdracht om ondernemers uit Schalkhaar te vragen om een ondernemersvraag.

Na inventariseren van de vraagstukken zijn er 3 ondernemers geselecteerd om als opdrachtgever te fungeren. Voor iedere ondernemer zijn 4 leerlingen aan de slag gegaan. Leerlingen vonden het interessant en spannend om iets te ontwerpen dat straks misschien echt gebruikt gaat worden door hun ondernemer.

Naast de inzet van 'the creative mind' moest er goed nagedacht worden over een stukje marketing; hoe weet de consument wat er te koop is en hoe krijg je ze naar de winkel toe? Na het bedenken van een concept gingen de leerlingen naar hun ondernemer toe om het idee voor te leggen; met tips kwamen ze terug om hun idee verder te perfectioneren zodat het straks klaar is om te overhandigen aan de ondernemer.

Op 12 november zijn ze op pad gegaan om Cadeauwinkel Odile, DA drogisterij Marianne v/d Liende en Mark Optiek / Novy namens de ondernemersvereniging Schalkhaar te bezoeken. De leerlingen ontvingen mooie complimenten voor hun creativiteit en het harde werken. Twee ondernemers gaan daadwerkelijk met het idee van de uilengroep aan de slag en dat is toch wel het allerbeste compliment dat je kunt krijgen.

,,De meerwaarde van de samenwerking met de buitenwereld zit hem vooral in het feit dat het 'echt' is en leerlingen leren afstemmen op de verschillende perspectieven die te vinden zijn in de samenleving. Soms is een heel origineel idee niet haalbaar binnen de gekozen tijd of binnen een beschikbaar budget; hoe stel je een plan dan bij zonder afbreuk te doen aan originaliteit? Er komt veel bij kijken en er zit meer druk op de opdracht, dat hebben we wel gemerkt. De Uilengroep is het unaniem eens dat iedere groep zo'n opdracht zou moeten krijgen, want: het is super leerzaam, uitdagend en het is echt", aldus Judith Helderman - Koops, coach, OIDS en leerkracht verrijkingsgroep.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden