Lezing: Roemenië 30 jaar vrij

Deventer - Op donderdag 21 november spreekt Jan Willem Bos, Roemeniëkenner bij uitstek, over de periode vóór, tijdens en na de Roemeense revolutie en de val van dictator Ceaucescu in december 1989.

De lezing vindt plaats in het kader van het festival 'Focus op Roemenië' vanuit 30 jaar vriendschap en samenwerking tussen Deventer en de Roemeense stad Sibiu. Er is een interactief deel waarbij het publiek vragen kan stellen en ervaringen kan uitwisselen. Jan Henk van der Kolk van NetSib Foundation leidt hierbij het gesprek met de zaal. De lezing is gratis en aanmelden is niet nodig.

NetSib Foundation is een netwerkorganisatie die zich sinds 1989 sterk maakt voor een goede relatie tussen Sibiu en Deventer. De samenwerking tussen Deventer en Sibiu is er één op alle niveaus. Tussen de gemeenten Deventer en Sibiu, met de provincie Sibiu, met bedrijven, business clubs, onderwijs-, culturele en maatschappelijke instellingen. Het project draagt bij aan een actueel beeld van modern Roemenië. Kunst en cultuur vormen de verbindende rode draad.

Jan Willem Bos is beëdigd tolk-vertaler Roemeens, publicist, lexicograaf, schrijver, uitgever, reisleider, docent en redacteur. Hij ontving de Martinus Nijhoff Vertaalprijs 2019, de belangrijkste onderscheiding voor literaire vertalers.

Donderdag 21 november | 16.00 – 17.30 uur | Bibliotheek Centrum, Theater | gratis

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden