Grootschalig evenement tijdens Oud & Nieuw in Deventer

DEVENTER – In de gemeente Deventer zal komende jaarwisseling een nieuw initiatief georganiseerd worden in samenwerking met de organisatie achter het Deventer Stadsfestival. Er wordt een grootschalig oud & nieuw feest georganiseerd in een tijdelijke evenementenhal op het Gasfabriek-terrein. De locatie kan 2.500 bezoekers ontvangen, en voorziet daarmee in een groeiende behoefte onder het uitgaanspubliek.

De nacht van 31 december 2019 op 1 januari 2020 zijn verschillende artiesten geboekt, waaronder Vunzige Deuntjes, Giocatori, Relativ en Equalz. Ook is er medewerking van lokale DJ's als Vieze Vedi en Rhandy Bishop. De afgelopen jaren werden er diverse evenementen georganiseerd die steevast uitverkochten maar om 'groots' uit te pakken was niet eerder mogelijk. ''Als evenementenorganisatie hebben wij al lang de behoefte een grootschalig evenement te organiseren tijdens de jaarwisseling. Dit jaar pakken we uit met een groot podium, special effects en een lichtshow. Om de beleving compleet te maken wordt er een grote transparante boogtent geplaatst'' aldus organisatoren Dennis Brugman en Maurice Endeman.

Doordat er op één centrale plek een grootschalig evenement wordt georganiseerd wordt de nieuwjaarsnacht beter beheersbaar voor hulpdiensten. De organisatie heeft een uitgebreid veiligheidsplan opgesteld en maakt gebruik van een professionele partner voor beveiliging, verkeersregelaars en EHBO. Ook is er een geluidsonderzoek uitgevoerd en is bewust gekozen voor een locatie met weinig directe omwonenden. 

Kaarten voor oud & nieuw zijn verkrijgbaar voor €35,- via de website www.nyedeventer.nl. Op dit moment zijn er nog minder dan de helft van de tickets beschikbaar. Er is geen deurverkoop, tickets moeten dus vooraf gekocht worden.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden