Foto:

School van Frieswijk: betoverende vertelvoorstelling

Schalkhaar - Licht en donker, de bronzen stem van John Gruter en de bewegende lichtfilm als decor. Een filmische vertelling, met multi-mediale aanpak. Muziek en mysterieuze stilte, en dat alles op die bijzondere plek: de School van Frieswijk.

Verteller John Gruter brengt het Middeleeuwse verhaal van Alijt Kuinredorf, die haar hond Tieske wil redden en daarom op bedevaart gaat naar Frieswijck. Ze reist samen met dienstmeid Aagje, een Portugese koopman en zijn slaaf die meegevoerd wordt aan een ketting. Het verhaal speelt in 1470, een tijd waarin de mensen in Deventer doodsbang zijn voor de duivel en het eeuwig brandend vuur in de hel. En die slaaf, die ziet eruit alsof hij daar vandaan komt. Iedereen deinst angstig achteruit als ze hem zien, alleen Alijt wil hem bevrijden. Maar hoe? Er is een wonder voor nodig om dat voor elkaar te krijgen.

Dit verhaal, gebaseerd op het gelijknamige boek van Thea Beckman, wordt verteld op de beste plek die je kunt verzinnen: Frieswijk zelf! Het is ook mede op verzoek van veel mensen uit Averlo en Frieswijk dat we 'Het Wonder' nog eenmaal op de planken brengen.

Verteller: John Gruter
Animaties: Mannes van der Burg
Realisatie: Nachtzon Media B.V. Hilversum

Zondag 8 december, 15:00 uur
€ 15,50 per persoon

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden