Heel veel vogeltjes kijken

Terwolde - Heel veel vogeltjes kijken. Dat kan vanaf vrijdag 13 december  in de Scherpenhof in Terwolde. 

Drie zalen zullen worden omgetoverd tot een waar vogelparadijs. Vanuit heel Overijssel zullen kwekers hun mooiste vogels inzenden terwijl de beide Twellose vogelverenigingen hun eigen show hierin verwerken. Inmiddels zijn 1778 vogels opgegeven. Wat valt er te bewonderen? Alle kleuren kanaries en ook de bekende grasparkieten zijn aanwezig met hun diverse kleuren. Tropische vogeltjes, kwartels en duiven zullen met hun gezang de zalen vullen. Europese cultuurvogels worden ook geshowed evenals vele grote parkieten en papegaaien. Tevens is er een aparte kanarieklasse voor de zangkanaries. Hier gaat het om de juiste ritme's, de juiste zangrollen. 

Ook zijn er standjes met vogelbenodigdheden en vogeltaarten.  Dit alles biedt iedereen veel gezelligheid. En wat te denken van de tombola met prachtige prijzen?  

De vogelvereniging VVTO uit Twello viert dit jaar haar 60 jarig bestaan en de leden besloten om de districtsshow Overijssel te gaan organiseren. De Gekleurde Zanger helpt hen daarbij zodat gezamenlijk de schouders onder de organisatie en uitvoering gezet wordt. Een samenwerking die komend jaar zal uitmonden tot één Twellose vogelvereniging met veel daadkracht. Daarom ook zal tijdens de opening op donderdagavond voor genodigden de nieuwe naam en het nieuwe logo onthuld gaan worden. Logo en naam zijn door de leden zelf bedacht. 

Iedereen is van harte welkom op vrijdag van 10 tot 21 uur,  zaterdag van 10 tot 17 uur  aan de Bandijk 60. Zondag wordt om 15 uur afgesloten waarna de vogels weer naar huis gaan. 

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden