Kerstconcert Huygens Consort in Klooster Nieuw Sion

Diepenveen - Op 21 december geeft het Huygens Consort een kerstconcert in Klooster Nieuw Sion in Diepenveen. Het vocale kwartet neemt het publiek mee op een muzikale reis over de wereld. Kerst- en Adventsmuziek zal klinken in diverse talen en diverse stijlen.

Zo zal er muziek klinken uit de Spaanse Renaissance en Duitse Barok, maar ook het Engeland van Charles Dickens wordt aangedaan. Er worden diverse Christmas Carols uit deze periode gezongen. Uiteraard zal ook muziek van Nederlandse bodem niet ontbreken. Het programma wordt afgesloten met enkele Amerikaanse Evergreens, Spirituals en zettingen van de Pentatonix.

Het Huygens Consort bestaat uit Lin de Jong (sopraan), Henriëtte van der Laan (alt), Hans Tijssen (tenor) en André Geert (bas). In de afgelopen 15 jaar gaven zij honderden concerten in binnen- en buitenland. Het viertal heeft al eerder opgetreden in de schitterende Grote kerk van Epe. Een kerk waar de muziek en stemmen van het Consort goed tot hun recht komen.

Kortom, het wordt een zeer gevarieerd concert op hoog niveau. Het concert begint om 20.30u. Kaarten kosten € 15,- (inclusief een consumptie) en zijn in voorverkoop verkrijgbaar via de website – www.huygensmusic.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden