Extinction Rebellion komt bijeen in Deventer

DEVENTER- In onze maatschappij groeit de groep mensen met het gevoel in actie te willen komen voor een drastischer klimaatbeleid. Zo ook de groep mensen die zoekt naar een manier om hier concreet iets mee te doen. Voor diegenen die zich hierin herkennen en in contact willen komen met gelijkgestemden organiseert Extinction Rebellion (XR) Deventer een bijeenkomst op 13 december om 20.00 uur aan de Oosterstraat 3a/b.

Het doel van deze avond zal zijn het bepalen van een strategie voor XR Deventer. In overleg met de aanwezigen zullen doelen gesteld worden en mogelijke acties besproken worden.

Acties

Deze avond is een vervolg op een aantal informatieavonden waarop wetenschappelijke feiten gedeeld zijn over de huidige klimaat- en biodiversiteitscrisis en gesproken is over wie welke rol zou willen vervullen binnen de organisatie.

Ook hebben er afgelopen zomer een tweetal acties plaatsgevonden in Deventer.

Tijdens het straattheaterfestival Deventer op Stelten vormde een aantal rebellen op diverse plekken in het centrum een 'stilleven' waarbij zij via hun outfits aandacht vroegen voor de stijgende zeespiegel.

In september werd er een 20 meter lange banier met daarop de naam van de organisatie en een waterpeilmeter uitgerold vanaf de Lebuïnustoren.

Doel van deze acties was om de aandacht te vestigen op Extinction Rebellion en waar zij voor staan, namelijk meer actie vanuit de Nederlandse en de lokale overheid om de klimaatcrisis tegen te gaan.

De locatie van de bijeenkomst is Vrije School De Kleine Johannes aan de Oosterstraat 3a/b en is gratis toegankelijk, donaties worden op prijs gesteld. De avond start om 20.00 uur.

Wie nog onbekend is met waar XR voor staat, kan vooraf wat meer informatie krijgen tussen 19:30 en 20:00 uur. Meer informatie is ook te vinden op www.facebook.com/XRDeventer en www.extinctionrebellion.nl . Of neem voor vragen contact op via XRDeventer@protonmail.com.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden