Burger Beurs selectie 2020 bekend!

Deventer - In 2020 wordt de Burger Beurs uitgereikt aan triphop trio NOPP, singer-songwriter STEF en producer Bastian Benjamin.

Een jaar lang kunnen deze muzikanten gebruik maken van de middelen, de kennis en het netwerk van het Burgerweeshuis, plus een budget om producties te ontwikkelen. Eerdere artiesten die de Burger Beurs mochten ontvangen waren onder andere Paul Sinha, De Sluwe Vos, Tricklebolt, en Snelle.

Voor het eerst was het dit jaar mogelijk om zelf een act aan te melden voor de Burger Beurs. Dit was een groot succes, met ruim 50 aanmeldingen. Er werd onder andere gekeken naar de kwaliteit van de muziek, motivatie en de plannen voor aankomend jaar. NOPP, STEF en Bastian Benjamin gaan vanaf januari 2020 samen met het Burgerweeshuis aan de slag. Het nieuwe jaar wordt op vrijdag 24 januari afgetrapt met een showcase 'Burger Beurs Presents' waar de nieuwe selectie zichzelf presenteert op het podium van het Burgerweeshuis.

De organische drie-eenheid NOPP raakt met Nederlandstalige theatrale triphop. De noodzaak om zichzelf te uiten resulteert in een magische samenwerking tussen deze powervrouwen. Poëtische teksten in combinatie met betoverende soundscapes en beats, die zowel het donkere als het lichte leven beschrijven.

STEF is een Deventer singer-songwriter met Nederlandstalige feelgood popliedjes. Een toegankelijke nuchtere jongen met muziek die naadloos aansluit bij zijn karakter. Zijn veelal autobiografische teksten worden omlijst door gitaar en piano. Voeg hier elektronische sounds en zijn warme stemgeluid aan toe en je hebt STEF.

De cinematische en mysterieuze sound van Bastian Benjamin stuurt je naar een surrealistische wereld. Een mix van rauwe elektronica en donkere triphop zorgen voor een unieke blend die buiten de lijntjes kleurt. De Deventer producer pakt met zijn muziek je aandacht en laat hem tot aan de laatste noot niet meer los. Dit doet Bastian ook op het podium waar zijn performances variëren tussen solo optredens en samenwerkingen met vocalisten en dansers.

Afgelopen jaar ontvingen zangeres en liedschrijfster Vera Bon, hiphop artiest Pjotr en bluesrock band Boogie Monster de Burger Beurs.

De Burger Beurs is een initiatief van poppodium het Burgerweeshuis en wordt medemogelijk gemaakt door de Provincie Overijssel.

Concert: Burger Beurs Presents | Datum: Vrijdag 24 januari 2020 | Locatie: Het Burgerweeshuis | Tickets: €5,00 incl. servicekosten

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden