Jan de Vries overhandigt archief aan Vincent Robijn.
Jan de Vries overhandigt archief aan Vincent Robijn. (Foto: Theo de Kreek)

Overdracht archief Thomassen en Drijver aan Historisch Centrum Overijssel

Deventer -  Jarenlang hebben ze eraan gewerkt, de vrijwilligers van de SIED, maar nu is dan toch het archief van TDV (Thomassen & Drijver-Verblifa) helemaal op orde. Op de 100e verjaardag van blikfabricage in Deventer wordt het archief overgedragen aan het Historisch Centrum Overijssel.

De naam Thomassen & Drijver is nog steeds een begrip in Deventer, ook al is het bedrijf door fusies en overnames enkele keren van naam veranderd. Nu is het bedrijf onderdeel van Trivium Packaging. Het archief van TDV werd gelukkig op tijd gered van de shredder.

De Stichting Industrieel Erfgoed Deventer (SIED) bracht een aantal vrijwilligers op de been op het archief op te schonen en zo voor het nageslacht te bewaren. Na bijna 10 jaren noeste arbeid kon op 9 december 2019, precies 100 jaar na de oprichting van de blikfabriek van Thomassen en Drijver, het archief worden overgedragen aan het Historisch Centrum Overijssel (HCO).

Het HCO is sinds enige tijd ook de beheerder van het Deventer stadsarchief. Jan de Vries, het oudste lid van de archiefwerkgroep, overhandigde het archief aan Vincent Robijn, directeur van het HCO.

Onder het toeziend oog van dhr. Woep Möller, CEO van Trivium Packaging en dhr. Wally Vosmeijer, die als medewerker van TDV destijds het omvangrijke archief beheerde en een cruciale rol speelde bij het behoud.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden