Co-assistenten Deventer Ziekenhuis
Co-assistenten Deventer Ziekenhuis (Foto: Deventer Huisgenoten)

Trotse Deventer Huisgenoten na benefietgift Deventer Ziekenhuis

Deventer - Projectleider Sophie Struik van de Vereniging Deventer Huisgenoten ontving uit handen van co-assistenten van het Deventer Ziekenhuis een waardevolle cheque.

De cheque vertegenwoordigt de opbrengst van een benefietavond die in november is georganiseerd voor staf en personeel van het Deventer Ziekenhuis. Deventer Huisgenoten ontving de cheque vanwege het bieden van vele inspirerende activiteiten voor senioren.

In de huiskamer van Albertine Smit ontvingen bestuursleden en ambassadeurs van de vereniging, de co-assistenten Elles, Anna, Nynke en Mirke met open armen. In totaal hebben zeven co-assistenten zich beziggehouden met de organisatie van de benefietavond. De groep co-assistenten (tevens vijfdejaars studenten uit Groningen) zijn al in mei gestart met de voorbereiding.

Keuzes maken

De keuze voor Deventer Huisgenoten is weloverwogen gemaakt; daarbij is onder andere gekeken naar de groeiende groep ouderen in de samenleving. De co-assistenten interviewden een lid van de vereniging, benaderden winkels, sponsoren en bands voor de muzikale omlijsting van de benefietavond. Het geheel is gehouden in de kelder en grote zaal van De Lindeboom in Schalkhaar en bestond uit een diner voor 100 personen, een veiling, een loterij en een feest.

Dankbaar en trots

,,Voor de vereniging Deventer Huisgenoten is deze waardering zeer waardevol", aldus Sophie Struik. ,,Wij zijn bijzonder trots dit jaar voor dit eervolle moment in aanmerking te komen. Het is voor ons een stimulans om door te gaan op de ingeslagen weg. Een vereniging zijn waar vitale en minder vitale senioren elkaar steunen bij het behouden van hun netwerk en stimuleren mee te doen. De opbrengst van 11.645 euro gaan we inzetten voor nog meer leuke activiteiten door, voor, met en bij onze leden."

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden