Zang en midwinterhoornblazen in Bibliotheek Centrum

Deventer - In aanloop naar de feestdagen kun je in de Bibliotheek Centrum alvast in kerstsfeer komen. Op 20 december zingt het vrouwenkoor Viva la Musica kerst- en winterliederen en op 21 december blazen de Veluwse Midwienterhoornbloazers op het dakterras.

Vrouwenkoor Viva la Musica brengt haar kerstrepertoire ten gehore tijdens een gratis lunchconcert in Bibliotheek Centrum op vrijdag 20 december. Ook zingt het koor liederen die passen bij de winter. Viva la Musica is een vrouwenkoor met circa 28 leden uit Deventer onder leiding van dirigente Ruth Klijn. Plezier in zingen staat voorop. Het koor heeft een afwisselend repertoire, van licht klassiek, pop, traditioneel tot folklore.

Vrijdag 20 december | 12.00 uur tot 13.30 uur | Bibliotheek Centrum, Marktplein | gratis

Midwinterhoornblazen bij de zonnewende

Bij de zonnewende op zaterdag 21 december blazen de Veluwse Midwienterhoornbloazers vanaf het dakterras van Bibliotheek Centrum. Er zijn ook blazers op twee andere locaties in Deventer: de toren van de Lebuinuskerk en het Grote Kerkhof. Op elke locatie staan 4-5 hoornblazers. De midwinterhoornblazers spelen vanaf de zonsondergang om 16.29 uur tot 16.45 uur. Met het traditionele hoornblazen wordt de zonnewende aangekondigd.

Je kunt al vanaf 16.00 uur op het dakterras van de bibliotheek luisteren naar kerstliederen gespeeld door de stadsbeiaardier op het carillon van de Lebuinuskerk van 16.00 tot 16.25 uur. Na de widwinterhoornblazers speelt de beiaardier nog verder op het carillon tot 17.00 uur.

Zaterdag 21 december | van 16.25 tot 16.45 uur | Bibliotheek Centrum, dakterras | gratis

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden