Nieuw record aantal deelnemers aan Deventer Stadswandelingen van het Deventer Gilde

Deventer - Het succes van de stadsgidsen van het Deventer Gilde blijft voortduren. Werden in 2018 meer dan 7000 mensen rondgeleid, een record dat werd toegeschreven aan de festiviteiten rond Deventer 1250 jaar, in 2019 werden meer dan 7300 deelnemers geteld.

Zelfs op een gure dinsdagmiddag in de eerste week van januari is er volop belangstelling voor de stadswandeling onder leiding van Lidie Blokhuis, één van de stadsgidsen van het Deventer Gilde. Dit is een duidelijke indicatie over hoe populair Deventer is. Dit record aantal is ook een cadeau voor de ruim 40 stadsgidsen die er samen voor zorgen dat op 360 dagen per jaar minimaal één stadswandeling wordt gegeven. Zelfs in de koude maanden januari en december is er elke dag animo voor de wandelingen.

De vakantie maand augustus vormt een piek, dan organiseert het Gilde dagelijks meerdere wandelingen. Ook opvallend in de statistiek is dat veel mensen winkelen en cultuur combineren. Van de ruim 7300 deelnemers liepen er bijna 2500 de wandeling op een zaterdag, bij uitstek de winkeldag.

De stadsgidsen, allemaal vrijwilligers van het Deventer Gilde, verzorgen een zeer onderhoudende rondleiding door de mooiste straatjes en steegjes van de binnenstad. Zij weten met veel kennis en leuke anekdotes in een kleine anderhalf uur een helder beeld te schetsen van Deventer en zijn zeer lange en interessante geschiedenis. De organisatie van de stadswandelingen is een samenwerking tussen het Gilde en de VVV. Het VVV-kantoor aan De Penninckshoek bij de Brink is dan ook het vertrekpunt van de stadswandeling die iedere dag om 13.30 begint.

De stadsgidsen zijn één van de diverse activiteiten van het Deventer Gilde. Het Gilde is een vrijwilligers organisatie die (veelal) senioren een platform biedt om hun kennis en vaardigheden te delen met de samenleving. Mensen die hier meer over willen weten, die willen meewerken of juist er gebruik van willen maken kunnen hier meer over lezen op de website www.gildedeventer.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden