Een klein onderdeeltje maakt het verschil bij het Repair Café

Deventer - Het aanbod in december was weer heel divers: 4 radio CD spelers, 2 naaimachines, stofzuigers,  Senseo's, lampen, koekoeksklok, walkman. Vaak weten onze reparateurs wat de oorzaak is, zo niet, dan gaan ze te rade bij collega's. Altijd een leuk proces om mee te maken en ook erg leerzaam.

In november werd een radio receiver ter reparatie aangeboden. Na controle bleek de 'bruggelijkrichter' defect te zijn. De eigenaar heeft toen voor € 1,50 dit onderdeeltje aangeschaft bij de reguliere handel. In december kwam hij vol verwachting bij ons terug met het bewuste onderdeeltje. En já, Wil kreeg de radio weer aan de praat! Blije gezichten, dat kunt u zich voorstellen. Nog een tip: als de condensator bol staat dan is hij kapot en moet vervangen worden.

Van een Senseo bleek de padhouder verstopt te zijn door één korreltje koffie…dat was simpel verholpen.

Deze prachtige houten kerstverlichting (foto) is doorgemeten en er bleken maar liefst 6 lampjes defect te zijn. Hopelijk waren er nog reserve lampjes te koop….

Iedereen is van harte welkom bij de vrijwilligers van het Repair Café Deventer op zaterdag 18 januari van 10.00 – 13.00 (intake tot 12.30 uur) . U vindt het Repair Café in Het Goed, Harderwijkerstraat 25, 7418 BA Deventer, rechts boven de koffiehoek.

Om 10 uur staat er vaak een wachtrij, maar tussen 11 en 12 uur is het in principe rustiger!

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden