kunstwerken lichten het landschap uit en verhalen die over deze locaties.
kunstwerken lichten het landschap uit en verhalen die over deze locaties. (Foto: )

IJsselbiënnale biedt opnieuw podium

Deventer - Van midden juni tot en met eind september 2020 is de 2e editie van de IJsselbiënnale, een kunstevenement van internationale allure. De kunstroute met kunstwerken van 26 kunstenaars biedt een rijk gevarieerd activiteitenprogramma aan rond de IJssel. Cultuurmakers die belangstelling hebben om mee te doen aan het activiteitenprogramma, kunnen zich tot 8 januari aanmelden.

De afgelopen maanden stonden in het teken van het informeren en enthousiasmeren van cultuurmakers, organisaties en andere initiatiefnemers om plannen in te dienen voor het activiteitenprogramma van de IJsselbiënnale. De biënnale biedt een uniek en spraakmakend podium voor cultuurmakers uit de regio. En die activiteiten dragen op hun beurt bij aan de dynamiek van de IJsselbiënnale. ,,We organiseerden in november drie Kick-offbijeenkomsten in Zwolle, Zutphen en Deventer, waarbij de eerste verbindingen onderling al direct werden gelegd. Bijna 150 aanwezigen brachten een grote hoeveelheid culturele energie met zich mee en de eerste plannen zijn reeds ingediend", aldus een woordvoerder.

Deelname

Cultuurmakers uit de regio die willen meedoen, kunnen zich nog tot 8 januari inschrijven. Op de website www.ijsselbiennale.nl staat alle informatie voor deelname. Is de IJssel jouw inspiratiebron en heb je een mooi plan voor dit culturele evenement, bijvoorbeeld een tentoonstelling, educatief project, theatervoorstelling of concert? Doe mee!

Tij, tijd en tijdelijkheid

Van midden juni tot eind september 2020 zal de 2de editie van de IJsselbiënnale plaatsvinden. Het thema van de ruim 100 kilometer lange internationale kunstroute is opnieuw de impact van klimaatverandering op het landschap van de IJsselvallei, dit keer onder de titel Tij, Tijd en Tijdelijkheid. ,,Met deze titel geven we gerenommeerde en minder bekende kunstenaars uit binnen- en buitenland een inspirerend inhoudelijk kader om op te reageren. Inmiddels zijn de geselecteerde kunstenaars gekoppeld aan de prachtige locaties aan onze IJssel. Zij maken kunstwerken die de bijzondere plekken in het landschap uitlichten en die over deze locaties en het landschap verhalen. Daarnaast is de verdere fondsen- en sponsorwerving een belangrijk aandachtspunt, waarbij net voor de kerst de definitieve GO werd gegeven voor IJsselbiënnale 2020."

Terugblik eerste editie

De eerste editie van de IJsselbiënnale vond plaats in de zomer van 2017. Hier toonden kunstenaars hun visie van de invloed van de klimaatverandering op ons rivierenlandschap: van poëtische droombeelden en utopische toekomstvisies tot nietsontziende doemscenario's. Samen met een rijk gevarieerd activiteitenprogramma van musea, culturele instellingen en kunstenaars uit de IJsselvallei, was het een zomer vol cultuur.

https://ijsselbiennale.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden