Foto:

Linda Olthof Fonds reikt eerste beurs uit aan ArtEZ Toneelschool-student Risé Benschop

Deventer - Derdejaars student van de ArtEZ Toneelschool Risé Benschop ontvangt als eerste een beurs van het Linda Olthof Fonds. De beurs van € 2.500,- is toegekend voor het volgen van lessen acteren voor de camera en het uitvoeren van een oriënterend onderzoek naar fantasy-acteren, in New York.

De toekennings-/adviescommissie (bestaande uit Gaby Allard, Hendrik Aerts, Christien Dijkhuis en Anette Olthof) constateerde dat uit het plan van Risé duidelijk naar voren komt dat haar intentie en motivatie in de geest zijn van de ambitie en doelen van de Linda Olthof Fonds beurs.

Het Linda Olthof Fonds is in september 2019 opgericht ter nagedachtenis aan Deventerse Linda Olthof, actrice en docente aan de ArtEZ academie voor Theater en Dans. Linda Olthof kwam in 2018 in New York om het leven. New York was ook de stad waar zij zelf graag werkte en leefde en waar haar hart lag. Zij inspireerde talloze studenten om ook in Amerika te gaan studeren en werken. In die geest wil ArtEZ hogeschool voor de kunsten het met dit fonds mogelijk maken voor studenten om voor korte tijd in Amerika te studeren. De beurs is speciaal bedoeld voor studenten van de Toneelschool en de opleiding Danser/Maker. Het fonds is opgericht in samenspraak met Linda's familie.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden