Wegwerkzaamheden A1 Apeldoorn-Azelo januari

Apeldoorn - Rijkswaterstaat start eind januari met wegwerkzaamheden op het traject Bathmen-Markelo op de A1 Apeldoorn-Azelo.

Vanaf 27 januari rijdt het verkeer op dit weggedeelte in beide richtingen via twee versmalde rijstroken. Dit betekent dat het verkeer zich moet aanpassen aan een nieuwe situatie. Op de versmalde rijstroken geldt een maximum snelheid van 90 km/h. De vertraging kan oplopen tot meer dan 30 minuten.

A1 Bathmen-Markelo

Eind januari vervolgt de aannemer de wegwerkzaamheden op het traject Bathmen-Markelo aan de rechterkant van de weg. Om ruimte te maken voor deze werkzaamheden rijdt het verkeer op dit traject in de richting van Deventer via twee versmalde rijstroken. Medio maart geldt dit voor het verkeer in beide richtingen.

Weekendafsluiting

In januari zijn vanwege werkzaamheden de op- en afrit Deventer-Oost en Lochem alsook de verzorgingsplaats Bolder geheel afgesloten.

· van vrijdag 24 januari 21.00 uur tot maandag 27 januari 05.00 uur.

We asfalteren dan de weg bij Deventer-Oost en passen vangrails aan en verwijderen barriers op het traject Bathmen-Markelo.

Omleidingsroutes worden ter plaatse met gele borden aangegeven.

Houd rekening met ernstige hinder

Tijdens de werkzaamheden blijven twee rijstroken in beide richtingen beschikbaar.

Rijstroken zijn verlegd en versmald en de maximum snelheid is 90 kilometer per uur. De vertraging kan oplopen tot meer dan 30 minuten.

Verder moet het verkeer rekening houden met:

• meer oponthoud in de spits

• een inhaalverbod voor vrachtverkeer

• zo nodig een tijdelijke afsluiting van de op- en afritten

• bij kortstondige werkzaamheden (zoals het plaatsen van wegafzettingen) een maximum snelheid van 70 km/h. Dit gebeurt veelal 's nachts of in het weekend waarbij er tijdelijk één rijstrook beschikbaar is voor het verkeer of het verkeer kort wordt stilgezet.


Advies aan weggebruikers

• Pas tijdig snelheid aan en hou voldoende afstand

• Volg de aanwijzingen op de borden langs de weg

• Houd rekening met extra reistijd en vermijd zoveel mogelijk de spits

• Raadpleeg de actuele verkeersinformatie via de app Rijkswaterstaat Actueel of volg het Twitterkanaal @RWSverkeersinfo


Vergroten capaciteit A1 Apeldoorn-Azelo

Toenemend vrachtverkeer zorgt voor veel vertraging op de A1 Oost tussen Apeldoorn en Azelo. Dit traject is een belangrijke verbinding tussen economische gebieden binnen en buiten Nederland. Goede doorstroming op deze route is belangrijk voor de bereikbaarheid en economische ontwikkeling van de regio. Daarom werken rijk en regio samen aan het vergroten van de capaciteit van de A1 Oost in het verbreden van de A1: tussen Apeldoorn en Deventer naar 2x4 rijstroken en tussen Deventer en knooppunt Azelo naar 2x3 rijstroken.


Meer informatie?

Verkeersinformatie is te vinden op www.rijkswaterstaatverkeersinformatie.nl.

Informatie over wegwerkzaamheden staat op www.VanAnaarBeter.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden