Architectuurcentrum Rondeel viert 25-jarig jubileum

Deventer - Architectuurcentrum Rondeel bestaat 25 jaar. Het Rondeel, zoals iedereen het architectuurcentrum in de wandelgangen noemt, is al 25 jaar het platform voor discussie in Deventer en omgeving voor ruimtelijke kwaliteit. Het Rondeel groeide: van 1350 bezoekers in 1995 tot meer dan 14.000 in 2018 bij de expositie 'Wist je dat? …', dat mag gevierd worden.

Vrijdag 24 januari viert Rondeel zijn 25-jarig jubileum met vaste bezoekers, sponsoren en samenwerkende partners. Uit alle hoeken van het land komt een drietal inspirerende sprekers een lezing geven over beleving van de architectuur, houtgebruik en herontwerp: Agnes van den Berg (omgevingspsycholoog en hoogleraar natuurbeleving), Do Janne Vermeulen (architect-directeur en medeoprichter van Team V Architectuur) en Bernhard Lenger (social designer en VPRO toekomstbouwer 2019).

25 jaar exposities, debat en lezingen

21 december 1994 opende Architectuurcentrum Rondeel de allereerste expositie 'Orde en chaos in de stede(n)bouw'? op de eerste locatie aan Achter de Muren Zandpoort. Deventer verdiende een architectuurcentrum vond oprichter Peter Ghijsen en startte dit initiatief. Inmiddels is Rondeel 25 jaar en vele exposities, bijeenkomsten en activiteiten verder…

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden