Nar-Cist (Deventer new wave band). Nar-Cist bestaat uit: Robert Bockting – vocals / Ton van Engelen – guitars/vocals / Mirko Cocco – bass / Bas Hagen – drums / Walter de Jonge – synths.
Nar-Cist (Deventer new wave band). Nar-Cist bestaat uit: Robert Bockting – vocals / Ton van Engelen – guitars/vocals / Mirko Cocco – bass / Bas Hagen – drums / Walter de Jonge – synths. (Foto: Mirko Cocco)

Come-back Nar-Cist (Deventer new wave) live in de Hip

Deventer - Nar-Cist is back en treedt op bij de Hip, zaterdag 1 februari aanvang 21.30 uur. De Hip heeft hiermee een primeur: het eerste concert van Nar-Cist in Deventer na de heroprichting.

Nar-Cist klinkt energieker dan ooit in haar nieuwe bezetting. De band wordt gevormd door vier oud-leden aangevuld met een nieuwe frontman/ zanger. Na afloop van het optreden is er een 80’s party.

De Deventer new wave formatie Nar-Cist bracht in het najaar van 2019 drie nieuwe songs uit met de release van de ep ‘Trilogy’. Met de songs February Sun, Kissing an Arab en Brand new day valt de vertrouwde en tevens hernieuwde sound van Nar-Cist online te beluisteren via de muziekdiensten waaronder Spotify, iTunes en Youtube. Trilogy valt tevens op www.nar-cist.com te beluisteren. De site bevat daarnaast videomateriaal en meer informatie over de band.

In 2017 besloten vier kernleden (Ton van Engelen -guitars-, Mirko Cocco -bass-, Walter de Jonge -synths- en Bas Hagen –drums-) de Deventer 80’s- en new-wave band Nar-Cist nieuw leven in te blazen. De band trok in het voorjaar van 2018 Robert Bockting aan als frontman/vocals. Vanaf oktober 2018 werd er regelmatig opgetreden waaronder het succesvolle optreden in mei 2019 op het Hoetchiekoe festival in Varsseveld.

De band legt zich voornamelijk toe op het componeren van eigen werk. De heroprichting van Nar-Cist leidt tot een vertrouwde, oorspronkelijke maar ook vernieuwde sound waarin vele inspiratiebronnen zijn te ontdekken. The Cure, TC Matic, Talking Heads, the Sound is zomaar een greep uit de vele associaties die bij het publiek worden opgeroepen.

Nar-cist werd opgericht in 1986 als Dutch new wave band. De band was in die periode op vele Nederlandse podia te zien en bracht in 1989 de elpee ‘Strange Fruit’ uit. De elpee valt nu ook online te beluisteren. Het voorprogramma van de Sound en een tour door Schotland vormde een paar hoogtepunten uit de vroege periode. In 1993 viel de band uit elkaar en gingen de leden andere muzikale avonturen aan. Mede door het overlijden van Hendrik Kamerman in 2014, eveneens kernlid, kwamen de oud bandleden weer met elkaar in contact. De muzikale draad werd opgepakt. De band richtte zich hierbij eerst op het spelen van het oude repertoire om daarmee als eerbetoon aan Hendrik een reünie-concert te kunnen geven. Gaandeweg kreeg de drang tot vernieuwing de overhand. ‘Trilogy’ is daarvan het bevredigende resultaat. Met ambitie stuwt de band voort. Er staan een aantal optredens gepland waaronder in Duitsland. Een videoclip, gigs en nieuwe studio-opnames liggen in de planning voor het komend jaar.

Nar-cist is te zien in de Hip op 1 februari (Brink 21).

Tickets: 5 euro (vvk), 7 euro (aan de deur)

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden