Dit zijn de resultaten van de workshop 'Met natuurlijke materialen drukwerken maken'. (foto Willemien Holterman)
Dit zijn de resultaten van de workshop 'Met natuurlijke materialen drukwerken maken'. (foto Willemien Holterman) (Foto: Willemien Holterman)

Kunst-/natuurproject met Cees Wilkeshuisschool

Deventer - Leerlingen van groep 8 van de Cees Wilkeshuisschool openen vrijdag een openluchtexpositie met de resultaten uit een natuurproject in plantsoen de Plantweerd in de wijk Zandweerd.

,,Op 1 november hadden we een workshop ‘Met natuurlijke materialen drukwerken maken’ met leerlingen en docenten van de Cees Wilkeshuisschool en vrijwilligers van de Plantweerd. Belangrijk hierbij is de bewustwording van leerlingen voor het groen in hun eigen omgeving. We hebben over de tuin Plantweerd, die naast de school gesitueerd is, verteld, en wat we als vrijwilligers hier zoal doen. En hoezeer we er zelf van genieten", zo laat Liesbeth Kappert van Bewonersvereniging Zandweerd weten.

Tijdens de wandeling door de Plantweerd zochten de leerlingen materialen. Van de gevonden materialen, bijvoorbeeld bladeren, veertjes, zaaddozen, bloemen en takjes, hebben ze, terug op school, eigen composities van dit materiaal gemaakt. Daarvan hebben ze met behulp van drukinkt en de drukpers kunstwerkjes gemaakt. De leerlingen hebben hier hun ervaring in poëtische tekst aan toegevoegd.

De resultaten waren zeer verrassend. Zo mooi dat de gesealde kunstwerkjes op 13 palen worden geëxposeerd, verspreid door de tuin.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden