Marleen Wuyts is net herstellende van de kanker die haar voor de tweede keer trof. (foto Auke Pluim)
Marleen Wuyts is net herstellende van de kanker die haar voor de tweede keer trof. (foto Auke Pluim) (Foto: Auke Pluim)

Marleen Wuyts zoekt het hogerop: beklimming Alpe d'Huez voor KWF

Deventer - Marleen Wuyts is klaar voor de beklimming van de Alpe d'Huez in Frankrijk. Dit staat gepland 4 juni 2020. Ze wil met haar actie geld inzamelen voor de kankerbestrijding.

Door Leo Polhuys

Marleen, die oorspronkelijk uit Vlaanderen komt en inmiddels alweer 45 jaar in Deventer woont, is net herstellende van de kanker die haar voor de tweede keer trof. ''De dokter zei dat ik naar de Alpe 'd Huez kan, als ik me fit genoeg voel. ''

Borstkanker

In 2006 werd Marleen getroffen door borstkanker. Ze overleefde en na een lange periode van herstel was ze weer de oude. ''Tot vorig jaar. Ik had steeds maar pijn in de rug en op een gegeven moment kwam de dokter erachter dat ik weer kanker had, met uitzaaiingen bij de ruggenwervel,. De ziekte is ondanks de rugpijn die ik nog steeds heb, nu stabiel, het verbetert niet maar wordt ook niet erger. Ik neem in elk geval de beslissing om naar Frankrijk te gaan. Als ik niets doet, maak ik mezelf misschien later verwijten. Ik kan het in elk geval proberen", aldus de Deventerse.

Tandem

Het is overigens niet de eerste keer dat Marleen een berg gaat beklimmen, want tijdens haar vorige ziekteperiode heeft ze dat ook gedaan. Toen was de Mont Ventoux haar doel en is gelukt in 2013. ,,Met God kan ik veel aan en dus ook opnieuw deze uitdaging. Het woord 'beklimmen' moet trouwens niet al te letterlijk worden genomen. Ik ga met de stichting 2climb2raise de berg op. Dat kan lopend gebeuren, maar zoals het er nu naar uitziet, ga ik met een tandem. Ik zit dan achterop.''

Streefbedrag

Marleen probeert nu geld binnen te halen voor haar tocht, mensen kunnen haar ook sponsoren. ''Streefbedrag voor de kankerbestrijding (KWF) is 2500 euro, maar ik heb natuurlijk ook nog geld nodig voor mijn reis naar de Alpe dHuez. De voorbereidingen zijn al volop bezig en alle beetjes helpen."

Donatiebox

Wie geld wil doneren kan een bedrag overmaken op de rekening van de stichting (ANBI geregistreerd). Rekeningnummer van Stichting 2climb2raise is NL77 INGB 0005 7396 76, onder vermelding van Alpe D'HuZes actiepagina Marleen Wuyts. Bij Mark Optiek in Schalkhaar en kapperszaak Total Look op de Vijfhoek staat ook een donatiebox, een vrijwillige bijdrage is altijd welkom.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden