Foto: RICHARD ROOD

Bijzondere muziekavond van band met sexy Hammond-orgel

Bathmen - Reken maar dat het Cultuurhuus Braakhekke op 29 februari 's avonds aardig op z'n kop staat! De groep Sex, Hammond & Rock 'n Roll gaat daar geheid voor zorgen zoals ze dat al in talloze theaters in Nederland hebben gedaan de laatste jaren.

Door Evert van de Weg

Bijzonder is dat in de muziek van de zevenkoppige band het Hammond-orgel centraal staat. Het Hammond-orgel werd in de jaren '30 van de vorige eeuw ontworpen door Laurens Hammond als een veel goedkoper alternatief voor het kostbare pijporgel. Al gauw kreeg het Hammond-orgel een belangrijke functie in de jazz en nog meer in de Rock 'n Roll muziek. Talloze beroemde muzikanten als Bob Marley, Rod Stewart, Tina Turner, Joe Cocker, Uriah Heep en groepen als The Rolling Stones, The Zombies en nog veel meer gebruikten en gebruiken Hammond-orgels als een centraal element in hun optredens. Talloze grote hits zijn mede door dit instrument tot stand gekomen.

In Nederland is Rob Mostert de grote voortrekker van muziek maken rond het Hammond-orgel. Hij studeerde op dat instrument af in 1988 en maakte een forse carrière sindsdien, ook internationaal. Zo speelde hij vaak met bij voorbeeld de beroemde gitarist Jan Akkerman en toerde hij met zijn Rob Mostert Hammond Group door binnen- en buitenland. Vele malen trad hij op op jazz- en rock festivals in de Verenigde Staten. Met zijn programma Sex, Hammond & Rock 'n Roll bevolkt hij nu met zijn band sinds 2018 vele Nederlandse podia en zo gaan ze op 29 februari ook Bathmen aandoen.

Kenners zeggen van de muziek van Sex, Hammond & Rock 'n Roll: ,,Rob Mostert heeft kennelijk een grote liefde voor de Hammond, hij haalt er het maximale uit. In zijn spel laat hij alle lagen van het instrument horen. Je hoort de hele avond de passie en de hartstocht die de groep in zijn muziek wil leggen. De Rob Mostert Hammond Group neemt je mee terug in de tijd, met een aantal hedendaagse uitstapjes. U zult herkennen dat de Hammond een cruciale rol heeft gespeeld in uw platencollectie en mogelijk die van uw ouders. De uiterst getalenteerde muzikanten binnen de band, aangevoerd door Rob Mostert, met het rauwe stemgeluid van zanger Chris Hordijk erbij , zorgen altijd voor een onvergetelijke avond.''

Een echte liefhebber zei zelfs: ,,Als je het podium in de fik wilt zien staan moet je deze groep komen horen en zien!'' 
Bijzonder is dat voor dit optreden de grote zaal van het Cultuurhuus wordt omgebouwd in de zogenaamde pubsetting, met een levensechte pub die de ultieme gezelligheid uitstraalt.

Manager van het Cultuurhuus Hanny Biemolt: ,,Voor liefhebbers van 'de beentjes van de vloer', er kan heerlijk gedanst worden''.
En dat gebeurt allemaal in Bathmen op 29 februari vanaf 20.30 uur.

Meer informatie en kaarten bestellen op www.cultuurhuusbraakhekke.nl

Meer berichten