Boom zoekt plek in Deventer

Deventer - Provincie Overijssel schenkt 110 bomen voor groene initiatieven in Deventer. Dit gebeurt in het kader van het project 1,1 miljoen bomen die de provincie wil planten.

Er is keus uit een hele lijst met bomen, waaronder ook fruitbomen. Bomen geven verkoeling tijdens hete dagen. Bomen brengen gezelligheid in de omgeving. Bomen vangen fijnstof op en zuiveren zo de lucht die u inademt. Bomen veranderen CO2 in zuurstof. Bomen zorgen voor meer biodiversiteit. Rondom een eik leven bijvoorbeeld al meer dan 200 verschillende soorten organismen.

Praktisch
De bomen mogen op zowel openbaar als op particuliere grond, zolang ze maar zichtbaar zijn vanuit de openbare ruimte. Interesse? Laat het dan snel weten. Dan ontvangt men de bomenlijst waaruit te kiezen is. Het doel is om nog dit seizoen, voor eind maart, de bomen te planten. Mensen kunnen aangeven hoeveel van welke bomen ze willen planten. Groene Loper Deventer zorgt er dan voor dat de bomen tegelijk geleverd worden op een centrale afhaalplek in Deventer.

Deze bomenactie is één van de activiteiten van de Groene Loper Deventer. Groene Loper Deventer verbindt, inspireert en ondersteunt groene initiatieven in Deventer. Het doel is meer betrokkenheid bij de natuur, duurzaam handelen en zorgzaam omgaan met de natuur. Provincie Overijssel ondersteunt Groene Lopers in de hele provincie.

Interesse of vragen? Neem contact op met coördinator Erik Schippers, 0619449707 en groeneloper@ulebelt.nl.

Meer berichten

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden