Carnavalsoptocht 2020 De Lollebroek - Pampus

Wilp - Zondagmiddag 23 februari zal voor de 47e keer de meest bekende carnavalsoptocht van de Stedendriehoek plaats vinden. Hierbij zal een bonte stoet met vele carnavaleske attracties vanaf de Kneuterstraat in Wilp naar "Broekersgat" trekken. 

Zoals vorig jaar meerdere malen gecommuniceerd, is dit jaar de route gewijzigd. De start van de optocht is dit jaar op de hoek Kneuterstraat-Knibbelallee. Vanaf de Kneuterstraat zal de optocht linksaf langs Pampus richting de Posterenk gaan. Aan het eind van de Knibbelallee draait de optocht linksaf de Posterenk in, om vervolgens via de vertrouwde route, de Zwarte Kolkstraat, naar het eindpunt in Wilp-Achterhoek te gaan.

De gewijzigde route houdt ook in dat de doorkomsttijden anders zijn dan vorig jaar. De verwachte doorkomsttijden staan hieronder weergegeven. Neem kennis van deze doorkomsttijden en voorkom een teleurstelling door te laat bij de optocht aan te komen.

Ook zijn er dit jaar een aantal wijzigingen doorgevoerd met als doel de beleving bij het publiek nog
verder te vergroten. Bij de start is de route feestelijk aangekleed en bij Pampus zal de doorkomst mooier en gezelliger worden, zo is er een speciale "koter-corner" ingericht waar de kinderen zich kunnen vermaken tijdens het wachten op de optocht. Uiteraard zijn er ook voor de volwassenen de nodige faciliteiten en kan er ook voor de inwendige mens worden gezorgd.

De prijsuitreiking zal als gebruikelijk plaatsvinden in de tent bij het eindpunt in Broekersgat (WilpAchterhoek). Vorig jaar was er al sprake van een andere opzet met een grotere tent. Er is besloten dit jaar de tent nog een stukje groter te maken met daarnaast de nodige videoschermen zodat alle deelnemers en het publiek de grootse prijsuitreiking goed kan volgen. Daarnaast draagt deze grote feesttent er letterlijk aan bij dat de deelnemers tijdens de prijsuitreiking een podium krijgen wat ze verdienen!

De route start om 12:30u op de hoek Kneuterstraat-Knibbelallee, hierna zal de optocht omstreeks 13:00u bij de Molenallee zijn om linksaf richting Posterenk te gaan. Om ca. 13:35u zal de bonte stoet onder het viaduct door trekken en rond 14:00u wordt deze verwacht bij de kruising Hildestraat-Zwarte Kolkstraat. Om 14:30u zal de optocht de Tienmorgen en Sluinerweg oversteken en is de verwachte aankomst in Broekersgat (Wilp-Achterhoek) bij de tent rond 14:45u. Let op; deze tijden zijn richttijden en kunnen afwijken van de werkelijkheid.

Ook staat op de routekaart duidelijk aangegeven waar men kan parkeren, hier zijn meerdere
gelegenheden voor. Denk er wel aan dat parkeren €2,- per voertuig kost. Tevens is goed te zien waar er een snackwagen zal staan om een versnapering te halen tijdens het kijken naar de optocht. Steun de optocht, en koop op de zondag een warme snack bij deze snackwagens en vergeet niet de geldlopers te steunen, want dit geld wordt voor 100 procent aan de optocht besteedt. 

Net als elk jaar zal er voorin de optocht veel gebeuren. Er zal een dweilorkest meelopen, zij zullen het
publiek vermaken. Daarnaast zijn er ook geldlopers die langs het publiek gaan om geld op te halen.
Het geld dat zij ophalen komt ten goede aan de optocht. Een optocht organiseren kost namelijk veel
geld en door uw bijdrage kan de optocht nog jaren blijven bestaan. Deze financiële bijdrage is zeer
belangrijk om alle kosten voor de optocht te dekken. Gezien dit belang is ervoor gekozen om dit jaar
wederom aan het publiek ook de mogelijkheid te bieden om contactloos met de pinpas een donatie te
doen.

Voor "kleine" loopgroepen bestaat er de mogelijkheid om zich na sluitingsdatum nog aan te melden. Dus kriebelt het en heb je een creatief idee, maar je nog niet aangemeld. Geen nood, ga naar de website www.pampus-lollebroek.nl en je kunt je alsnog aanmelden. 

Zoals elk jaar is het weer een grote uitdaging geweest om meer dan 140 vrijwilligers bereid te vinden
om mee te helpen tijdens deze optocht. Wij zijn dan ook erg dankbaar dat er altijd weer veel mensen
zijn die de handen uit de mouwen willen steken. Wij zijn altijd op zoek naar meer vrijwilligers dus wil je
graag meehelpen, stuur dan een e-mail naar: info@pampus-lollebroek.nl.

De Optochtcommissie is een samenwerking tussen Stichting Pampus en C.V. de Lollebroek en is
verantwoordelijk voor de organisatie van de carnavalsoptocht op de zondag van het carnavalsweekend. De Optochtcommissie bestaat uit een groep van 12 enthousiaste vrijwilligers die ook dit jaar weer met veel plezier dit jaar alweer de 47e editie van de optocht organiseren. Wij zijn te volgen via ons twitteraccount @optocht en via onze facebookpagina facebook.com/OptochtPampusLollebroek. Wij hopen ook dit jaar op mooi carnavalsweer, zodat alle honderden deelnemers, vrijwilligers en duizenden bezoekers weer kunnen gaan genieten van een prachtige carnavalsoptocht op zondag 23 februari 2020.

Meer berichten

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden