Repeteren voor de preview van Goedemorgen Deventer bij Deventer Open Podium op zondag 1 maart 2020
Repeteren voor de preview van Goedemorgen Deventer bij Deventer Open Podium op zondag 1 maart 2020 (Foto: La TalenTia)

Preview "Goedemorgen Deventer" tijdens Deventer Open Podium

Deventer - Musical & Theaterschool La TalenTia uit Deventer zal zondag 1 maart 2020 tijdens de 35e editie van het Deventer Open Podium een preview laten zien van de nieuwe jeugdmusical “Goedemorgen Deventer”.

De 54 talenten zijn op dit moment, samen met de vakdocenten, volop in de voorbereiding voor een korte preview van de eindvoorstelling “Goedemorgen Deventer” waarbij verhaallijnen uit de musicals Hairspray, Marry Poppins en The Sound of Music samenkomen in een humoristisch eindresultaat vol zang, dans, drama en improvisatie.

“Goedemorgen Deventer” is al weer de 11e eindvoorstelling van La TalenTia die op zaterdagavond 13 juni 2020 in de grote zaal van de Deventer Schouwburg zal worden gespeeld. De musical is een remake van de eindvoorstelling “Frisse Lucht” uit 2014 waarbij destijds de titelsong, de naam van de huidige remake is geworden. In 2014 was de bekende musical Hairspray de basis voor de eindvoorstelling.

Op de vraag waarom er dit jaar is gekozen voor een remake van een eerdere voorstelling is Tatia Feije, eigenaresse van de musical en theaterschool duidelijk. “Ieder jaar evalueren wij natuurlijk de laatst gespeelde voorstelling en kijken we met de leerlingen vooruit naar het nieuwe seizoen. Vanuit de leerlingen kwam toen het verzoek om Frisse Lucht weer van de planken te halen en het te combineren met The Sound of Music. Uiteindelijk is er ook nog een vleugje Mary Poppins bijgekomen omdat deze verhaallijn best wel overeenkomsten heeft met The Sound of Music. Hiermee heb je dan direct ook meer variatie in de liedjes.”

In Goedemorgen Deventer staat het gezin van de burgemeester van Deventer, met 12 kinderen centraal. Na het verdriet omtrent het overlijden van de moeder, is het gezin is op zoek naar structuur en een goede balans tussen het grijze zakelijke leven en het kleurige en cultuurrijke Deventer. Dit gaat echter niet zonder slag of stoot en maar wel met een knipoog naar de politiek en de cultuur in Deventer.

De deelname aan de 35e editie van het Deventer Open Podium is meteen de aftrap voor de promotiecampagne richting de eindvoorstelling later dit jaar en de toegang is geheel gratis. La TalenTia mag om 16:00 uur haar preview vertonen in de grote zaal van de Deventer Schouwburg. Natuurlijk is de promotiecampagne gericht op de kaartverkoop voor de eindvoorstelling, maar ook om de leerlingen zo vaak mogelijk een podium te bieden om hun talenten te kunnen tonen. Daarnaast is het in de komende periode natuurlijk ook weer mogelijk om je aan te melden voor de gratis proefles die dit jaar na de eindvoorstelling, maar nog wel voor de zomervakantie zal worden gehouden. Meer informatie kunt u vinden op de, speciaal voor deze eindvoorstelling gemaakte, website www.goedemorgendeventer.nl

Meer berichten

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden