Foto:

Tuinderij De Veldhof legt bijenhaag aan tijdens NL Doet

Joppe - Tuinderij De Veldhof in Joppe doet dit jaar mee aan de actie NL Doet. Bij deze vrijwilligersactie, georganiseerd door het Oranjefonds, komen mensen uit het hele land bijeen om de handen uit de mouwen te steken voor sociale projecten. 

Voor De Veldhof, op de hoek van de Veldhofstraat en de Marsweg, is dat o.a. het aanplanten van een bijen- en struweelhaag. De tuinderij kreeg onlangs maar liefst 4.000 struiken gedoneerd van Het Gelders Landschap. Tijdens NL Doet planten we de laatste struiken zodat er dit voorjaar rondom de gehele tuinderij een veilige haven is voor insecten en vogels. Ook repareren we de houten poort en vervangen we het gaas van de omheining. Voor de kinderen zijn er kleine 'klusjes' zoals het maken van een takkenril en broodjes bakken boven het vuur. Voor de lunch wordt een lekkere soep boven het vuur bereid; gaarne zelf brood en dranken meenemen en warme (regen)kleding. 

Wie wil komen helpen bij de aanleg is op zaterdag 14 maart vanaf 10 uur welkom. Gaarne zelf brood en dranken meenemen en warme (regen)kleding. Tuinderij De Veldhof is een gemeenschapsproject, begonnen door mensen uit Gorssel die groenten willen die op de meest natuurlijke manier geteeld zijn. En uit hun eigen
buurt. Naast het tuinieren is daarom voorlichting een belangrijk doel. Gaandeweg zullen er ook meer cursussen gegeven worden, o.a. over natuurlijke voeding en het natuurlijk moestuinieren.

Vorig jaar is De Veldhof begonnen aan een project waarbij deelnemers (of hun kinderen) zelf hun groenten kunnen oogsten. Meer weten over De Veldhof en de aanleg van de natuurspeelplaats? Zie www.tuinderijdeveldhof.nl/agenda en/of www.facebook.com/tuinderijdeveldhof

Meer berichten

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden