Foto:

Deventer Open Podium viert feest!

Deventer - De feestelijke 35ste editie van het Deventer Open Podium (DOP) vindt plaats op zondag 1 maart en heeft dit jaar liefst zeven podia gevuld. 

Dat zijn zalen en foyers in de Deventer Schouwburg en de foyer Kunstcircuit, die dienstdoet als poppodium. DOP start om 12.30 uur en eindigt 18.00 uur. De toegang weer de gehele middag gratis, maar een vrije gift is uiteraard welkom.

DOP wordt om 12.15 uur officieel geopend door wethouder Carlo Verhaar in het Theatercafé van de schouwburg. Zo wel ervoor al erna speelt de AlsjevandegemeenteBAND, een muziekband die volledig bestaat uit talenten werkzaam bij de gemeente.

Speciaal ter gelegenheid van het jubileum zijn is er een speciaal DOPdate programma georganiseerd; samenwerkingen van verschillende verenigingen/groepen die elkaar tijdens een speeddate hebben ontmoet. De dates zijn te zien tussen 14.30 tot 15.30 uur in de grote zaal.Een mooi voorbeeld is de DOPdate van muziekvereniging Eendracht, Vocal group Switched en Buikdanscentrum Sheila. Zij brengen gezamenlijk het nummer Hips don’t lie van Shakira. En verder uiteraard weer veel lokaal talent op diverse podia.

Naast optredens van grote verenigingen zijn er ook kleine intieme optredens door o.a. singer-song writers, duo’s en trio’s. Oude bekenden zijn uiteraard weer aanwezig, maar ook nieuwkomers zoals duo Back Home, Mayn Kholem met Jiddische liederen en Zingen zonder Inge.

Bij de ingang van de schouwburg staat de Gele Verhalenbus waar tussen 13.00 en 16.30 verhalen worden voorgelezen, binnen is een ballonnenman en kun je met de je plaatsnemen op de liefdesbank van Typisch Carolien.

Het programma begint om 12.30 uur en elk optreden start om de 30 minuten. Kans genoeg om als toeschouwer je eigen programma samen te stellen. Meer dan 1200 artiesten, 40 vrijwilligers, 7 presentatoren, en een team van recensenten staan weer klaar om van deze 35ste editie van DOP een succes te maken. Kijk voor het gehele programma op: www.kunstcircuit.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden