Lezing Jan Kleinbussink over de Matthaus Passion

Deventer - De Matthäus Passion is voor zoveel luisteraars en bezoekers een indrukwekkende ervaring. 

Bach weet met de Matthäus Passion mensen echt te raken. Aan de hand van het lijdensverhaal neemt Bach ons mee om kennis te maken met de muziek en de beleving. Deze barokmuziek is geen lichte kost. Juist daarom is het zo mooi om vooraf meer te horen en te leren over deze passie van Bach, over de personages, de muziek. Waarom zijn er drie koren, twee orkesten en vele solisten nodig om zijn Matthäus Passion te vertolken?

Jan Kleinbussink is een bekend en gewaardeerd oude-muziek-specialist én uitstekend verteller. Met behulp van beeld- en geluidsfragmenten, vertelt hij over de structuur, de symboliek, de verbinding tussen tekst en muziek én over de componist. Laat je verrassen en maak op een andere manier kennis met Bachs Matthäus Passion!

Woensdag 8 april, Witte Donderdag 9 april en Goede Vrijdag 10 april zijn de uitvoeringen van de Matthäus Passion in de Bergkerk in de veelgeroemde kruisopstelling, onder leiding van Klaas Stok. Het idee van de dubbele koren/orkesten zorgt voor een heel andere beleving. Het publiek hoort én ziet de dialoog tussen beide koren en orkesten.

Bach van Dichtbij – lezing Jan Kleinbussink
Dinsdag 31 maart, 19:30 uur
Geert Groote Museum, Lamme van Dieseplein 4, Deventer
Entree € 10,-
Kaarten via
matthauspassiondeventer.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden