Het nieuwe theater MIMIK langs de Welle krijgt steeds meer gestalte. Voor informatie kijk op: www.mimik.nl/
Het nieuwe theater MIMIK langs de Welle krijgt steeds meer gestalte. Voor informatie kijk op: www.mimik.nl/ (Foto: )

MIMIK genereert geld met acties. 'Er zijn de hele dag door activiteiten en films'

Deventer - Het nieuwe theater MIMIK langs de Welle krijgt steeds meer gestalte. Directeur Rob van den Hove: ,,We krijgen 1 mei de sleutel. We hebben tien tot twaalf weken nodig voor de inrichting. Begin september is de eerste voorstelling. In oktober volgt de officiële opening."

Door Gerreke van den Bosch

Van den Hove vertelt de aanwezigen tijdens de presentatie maandagmorgen dat het goed is om eerst een soft opening te hebben. ,,Je moet het gebouw en alles wat er mee samenhangt eerst kennen. Maar we zijn heel enthousiast. Als je het pand betreedt komt je vanzelf tot de conclusie dat het werkelijk perfect is voor de combinatie film plus theater plus horeca. Pand en ambities sluiten naadloos op elkaar aan", vindt hij.

Nieuwe huisstijl

De naam MIMIK is een knipoog van De Viking naar het verleden. Noorwegen is het land van de Vikingen daar is mimiek: mimikk. Samengevoegd en verbasterd: MIMIK. ,,We hebben ook gekozen voor een nieuwe huisstijl om jongeren meer aan te spreken. We willen de culturele hotspot zijn daarom is er de hele dag iets te doen. Zin om een krantje te lezen? Lunchen met vrienden en dan nog een film kijken? Het kan allemaal. Als je denkt: ik wil even cultureel geladen worden, loop je even naar binnen. Het Filmhuis en Theater Bouwkunde zijn de afgelopen jaren uit hun jasje gegroeid. Op de nieuwe locatie kunnen we veel meer bieden. Populaire films kunnen we langer draaien, we kunnen ook extra films programmeren en meer doen voor scholen." 

Er zijn twee acties gestart om geld te genereren. ,,Voor vijfhonderd euro kun je symbolisch een stoel kopen. Daar hangen allerlei voordelen aan. Daarnaast hebben we 'onze vrienden' gevraagd om ons met twintig euro te steunen. De stand vandaag is 41 verkochte stoelen, dat is bijna een halve zaal en 40.000 euro van de vriendenactie. Gaaf als je 's ochtends de bankrekening opent en de bedragen ziet die bijgeschreven zijn. In maart/april lanceren we nog een crowfundingactie voor een nieuwe vleugel. De vleugel uit Bouwkunde blijft daar in het restaurant. Restaurant Bouwkunde verhuist niet mee naar de nieuwe locatie. De stichting wordt uitbater van de horeca, daaronder hangt een BV als exploitant. We willen de boel goed gescheiden houden en duidelijk maken dat er geen subsidiegeld naar toestroomt. De winst komt wel ten goede aan de stichting en het programma."

Plan van aanpak

Er zijn nog veel besprekingen gaande. ,,We hebben al een aantal gesprekken gevoerd met de Schouwburg en zien zeker mogelijkheden tot samenwerking. We zijn net samengegaan met Bouwkunde dus het moet stap voor stap. Met de gemeente zijn we om tafel gegaan over de fietsenstalling. Er komt een plan van aanpak voor de pleinen rond de Lebuinuskerk en wij worden daar ook in betrokken. We willen ook gebruik maken van de parkeerplaatsen aan de overkant van de IJssel en natuurlijk het pontje."

Meer berichten

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden