,,We hebben last gehad van groeispurtjes. Fijn dat we nu in rustiger vaarwater komen", zegt organisator Maurice Endeman (Foto: Ronald Hissink)
,,We hebben last gehad van groeispurtjes. Fijn dat we nu in rustiger vaarwater komen", zegt organisator Maurice Endeman (Foto: Ronald Hissink) (Foto: RONALD HISSINK)

Extra feestelijk en vét Stadsfestival! 'We gaan veel meer zitten op een stukje sfeer en beleving'

Deventer - ,,We lopen eigenlijk al vanaf dag één voor op onze doelstelling", glimlacht Maurice Endeman. ,,Toen we vijf jaar geleden begonnen, hadden we heel duidelijk in ons hoofd waar we naar toe wilden qua bezoekersaantallen. Nú zitten we in een fase van heel graag willen consolideren; niet zozeer groeien in kwantiteit, maar meer in kwaliteit. Dat we vooral inhoudelijk kunnen kijken naar het programma van het Deventer Stadsfestival. En spannende dingen kunnen blijven doen."

Door Rudy Brouwer

Voor zaterdag 4 juli staat de vijfde editie van het Deventer Stadsfestival op de agenda. De organisatie wil voor dit jubileum op het terrein aan de Roland Holstlaan extra feestelijk en vét uitpakken. ,,We gaan veel meer zitten op een stukje sfeer en beleving en meer kijken naar hoe het festival er esthetisch uit gaat zien', vertelt Maurice, organisator van het evenement. ,,Beter kijken naar de indeling, naar sfeerelementen en randzaken. Dát is, naast dat we natuurlijk de programmering een impuls hebben gegeven, onze doelstelling voor 2020."

Ontstaan

,,Het evenement is vijf jaar geleden ontstaan vanuit de gedachte van mijn vriendgroep dat wij werkzaam en woonachtig waren in Deventer en we hier een festival misten dat wat breder was opgezet, met verschillende muziekstijlen bij elkaar”, legt de 32-jarige Maurice uit. ,,En zodoende zijn wij met een aantal mensen bij elkaar gekomen en hebben we gekeken naar de vraag: kunnen wij verschillende disciplines samenbrengen en komen tot een muziekevenement? Haha, heel veel meer zat er niet in op dat moment. We wilden gewoon graag zoiets in onze eigen stad organiseren.”

Dat van een festival was voor de geboren Raaltenaar geen onbekend terrein. ,,Ik was in die periode werkzaam voor tal van evenementen, ook in de regio: Ribs & Blues in Raalte bijvoorbeeld, Dauwpop in Hellendoorn en vele andere. Tussen het ontstaan van het idee en het eerste Deventer Stadsfestival is het allemaal heel snel gegaan. We hadden een projectplan geschreven en wat mensen bij elkaar gebracht. En eigenlijk is die eerste editie in een maand of acht volledig van begin tot einde uitgevoerd.”

,,Als organisatie bestaan we pas vijf jaar", realiseert Maurice zich. ,,We hebben best last gehad van wat groeispurtjes. Ik vind het fijn dat we nu in wat rustiger vaarwater komen; de helft van het aantal kaarten is al weer verkocht. We proberen altijd een goede link te vinden met wat er op lokaal niveau gebeurt en kijken dus ook naar wat de gemiddelde Deventenaar graag zou zien. Vorig jaar hadden we rapper Snelle op het podium. Dat was hét moment van zijn doorbraak en had hij net die hit. Daarvoor had nog niemand van hem gehoord. Drie jaar geleden stond Jeangu Macrooy in onze line-up en die doet dit jaar voor Nederland mee aan het Eurovisie Songfestival. Het is hartstikke leuk om met zulke acts vooruit te kunnen lopen."

deventerstadsfestival.nl

Meer berichten

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden