Franse klaviervirtuoos speelt Louis Couperin

Deventer - 'Temperamentvol, alomvattend, bezield, geniaal,' zo omschreef de barokexpert Philippe Beaussant het oeuvre van Louis Couperin. Vrijdag 6 maart volgt de Franse klaviervirtuoos Laurent Stewart de sporen van zijn illustere landgenoot voor een inspirerend concert in het Penninckshuis. In vijf suites laat hij horen wat het werk van Couperin zo bijzonder maakt.

 Laurent Stewart staat vooral bekend om zijn gevoelige interpretaties van het repertoire dat in Deventer op het programma staat: Europese zeventiende-eeuwse klavecimbelmuziek. In zijn uitvoeringen brengt de klavecinist integriteit en expressiviteit op een treffende manier samen. Stewarts klavierrecitals behoren daardoor tot een van de sterkste muzikale ervaringen van de voorbije edities van het Festival Oude Muziek.

 Dit concert maakt deel uit van het Seizoen Oude Muziek. In het Seizoen Oude Muziek presenteren de makers van het Festival Oude Muziek de mooiste muziek uit de middeleeuwen, renaissance en barok, uitgevoerd door topmusici op bijzondere locaties in Nederland en België.

Vrijdag 6 maart om 20.15 uur speelt hij in Deventer in het Penninckshuis, Brink 89. 

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden