burgemeester Ron König
burgemeester Ron König (Foto: Auke Pluim)
Corona

Burgemeester: “Corona bestrijden kunnen we alleen samen”

Deventer - Twee inwoners van de gemeente Deventer zijn positief getest op het coronavirus. Burgemeester Ron König is hierover geïnformeerd door GGD IJsselland. “De GGD onderhoudt contact met de inwoners en hun omgeving en neemt alle benodigde maatregelen.” Burgemeester Ron König roept alle inwoners van Deventer op om de richtlijnen van het RIVM te volgen.

De burgemeester wenst de inwoners veel sterkte en een voorspoedig herstel. Hij benadrukt het belang van het naleven van de maatregelen die gelden voor alle inwoners. “Deze maatregelen zijn van groot belang om verdere verspreiding van het virus te voorkomen. Ik zie gelukkig dat veel maatschappelijke organisaties en inwoners in Deventer dit serieus nemen en zich aanpassen aan deze vervelende situatie.”

“Deze crisis maakt duidelijk wat er echt toe doet. Het gaat in de allereerste plaats om de gezondheid van ieder van ons. We kunnen dit virus alleen stoppen als iedereen, jong en oud, zelf verantwoordelijkheid neemt. En hoe ingrijpend en vervelend de maatregelen ook zijn: ze zijn noodzakelijk.”

Sociale gemeente

De gemeentelijke organisatie neemt zelf ook maatregelen tegen het coronavirus. Zo werkt de gemeente met een minimale bezetting en zijn de wachttijden mogelijk langer dan normaal. Mensen die verkouden zijn of koorts hebben, wordt verzocht om een nieuwe afspraak te maken. König: “Er kan gelukkig ook al heel veel digitaal geregeld worden. Ik zie dat aanpassingsvermogen op veel plekken in de stad. Ik heb goede hoop dat we Deventer samen draaiende kunnen houden, zonder het virus verder te verspreiden. Deventer is een sociale gemeente, dus ik heb er vertrouwen in dat Deventer dit kan.”


Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden