V.l.n.r. Rianne Arts, Saurinho Timesela, Pi Casteel en Elsa Rothengatter. (foto Gert Perdon)
V.l.n.r. Rianne Arts, Saurinho Timesela, Pi Casteel en Elsa Rothengatter. (foto Gert Perdon) (Foto: Gert Perdon)

'We maken de wereld beetje beter'

Deventer - Interconfessionele basisschool De Windroos aan de Broederenstraat staat in het teken van het project The Colorful Circle. Ook het Groote en Voorster wordt bij het project betrokken. Kernwoorden van het project zijn verdraagzaamheid en respect.

Door Leo Polhuys

''Termen die heel mooi aansluiten bij de geloofswaarden van onze school, ''zegt directeur Rianne Arts. ''Daarom was ik ook meteen enthousiast toen Elsa van The Colorful Circle zich een tijdje geleden vroeg of het project iets voor onze school zou zijn.'' Deventerse Elsa Rothengatter woonde jaren in Bulgarije en zag hoe slecht daar omgegaan werd met kinderen uit minderheidsgroepen zoals zigeuners. Terug in Nederland besloot ze The Colorful Circle op te zetten om zo kinderen uit verschillende culturen bij elkaar te brengen. Het gaat daarbij zowel om zowel autochtone als allochtone jongeren. 

''Wij brengen de kinderen op ontspannen wijze met elkaar in contact door middel van creatieve workshops. De kinderen gaan aan de slag met schilderen of het maken van collages en leren zo van elkaar. Het is ook een manier om met respect tegen mensen uit andere culturen aan te kijken.De cirkel staat symbool voor onderlinge verbinding.Gebleken is dat de workshops het welzijn van de deelnemers vergroot.'' The Colorful Circle heeft actieve ondersteuning gekregen van Don Bosco, dat onder meer subsidie heeft losgepeuterd voor de projecten, die onder meer op scholen, bij verenigingen en op het AZC in Schalkhaar worden uitgevoerd, In het laatste geval worden ook deelnemers van buiten bij de workshops betrokken.

Kaders

Volgens Rianne Arts past het programma prima in de 'gewone' lessen, waarin de kinderen van de Windroos zich jaarlijks in maart bezighouden met verschillende religies. ''Wij hebben een christelijke achtergrond, maar willen wel verder kijken, buiten onze eigen kaders. The Colorful Circle sluit daar heel mooi bij aan en leert ons ook waardering te tonen voor mensen uit andere culturen. Zo maken we de wereld een beetje beter.'' 

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden