Het eerste elftal van Go Ahead Eagles en alle jeugdelftallen trainen en voetballen niet meer tot 6 april niet vanwege het coronavirus. (Foto: Henny Meyerink)
Het eerste elftal van Go Ahead Eagles en alle jeugdelftallen trainen en voetballen niet meer tot 6 april niet vanwege het coronavirus. (Foto: Henny Meyerink) (Foto: Fotografie:Henny Meyerink)
Corona

Go Ahead Eagles: tot en met maandag 6 april geen voetbal door coronavirus

Deventer - De eerste selectie van Go Ahead Eagles traint niet meer collectief tot en met 6 april. Ook worden er geen oefenduels gespeeld. Hetzelfde geldt voor alle teams van de Go Ahead Eagles Voetbalopleiding.

Het kabinet heeft zondagmiddag bekendgemaakt dat alle sportclubs in Nederland dicht moeten.
Dat geldt voor alle sportaccommodaties, dus ook voor de trainingsfaciliteiten en stadions van het betaalde voetbal.

Het advies van de KNVB, ECV en CED is om hier gehoor aan te geven, alles te sluiten en ook niet collectief te trainen. Een advies waar Go Ahead Eagles vanzelfsprekend naar handelt.
De KNVB houdt voor de hervatting van de competities rekening met de tijd die de selecties nodig hebben om weer wedstrijdfit te worden.

De spelers van Go Ahead Eagles krijgen vanuit de technische en medische staf een individueel trainingsprogramma voor de periode tussen nu en 6 april.

Het betekent voor Go Ahead Eagles dat de wedstrijden tegen SC Cambuur, Roda JC Kerkrade en Helmond Sport geen doorgang vinden.

Jeugdteams 
De nieuwe richtlijnen van het RIVM en de landelijke overheid met betrekking tot het voorkomen van verdere verspreiding van het coronavirus hebben ook gevolg voor de Go Ahead Eagles Voetbalopleiding.


Ook de jeugdteams van de Go Ahead Eagles Voetbalopleiding trainen en spelen de komende weken niet.

“Go Ahead Eagles voelt zich verantwoordelijk voor zijn mensen en neemt geen enkel risico”, zegt Eric Whittie, Hoofd Opleiding Jeugd. “Vandaar dat we hebben besloten om, geheel in navolging van de adviezen van diverse landelijke instanties, de trainingen van onze jeugdteams tot minstens 6 april af te gelasten."

"Uiteraard blijven we zorgvuldig alle berichtgeving rond het coronavirus volgen en zullen we, indien nodig, handelend optreden."

Hij vervolgt: "Laten we met zijn allen hopen dat deze nare omstandigheden snel voorbij zijn. Aan de andere kant moeten we ook met andere scenario’s rekening houden."

"We kunnen niet voorzichtig genoeg zijn. De gezondheid en het welbevinden van onze jeugdspelers, medewerkers en vrijwilligers staan te allen tijde voor honderd procent voorop.”

De zorg van Go Ahead Eagles gaat verder uit naar de gezondheid van zijn supporters.

Op de website van het RIVM (www.rivm.nl) lees je hoe je kunt voorkomen het coronavirus onder de leden te krijgen.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden