Foto: Machteld Voskes

Na oorlogse primeur Deventer: Schoolvoetbaltoernooi jaar uitgesteld

Deventer - Voor het eerst in de na-oorlogse geschiedenis van het Deventer schoolvoetbal, gaat het toernooi niet door.

De 85ste editie is afgeblazen door de Deventer Schoolvoetbalcommissie. “In lijn met maatregelen van de rijksoverheid en met het afgelasten van andere sportevenementen. Maar wel met pijn in ons hart”, aldus plaatsvervangend voorzitter Peter Witteveen.

De Tweede Wereldoorlog was in de geschiedenis van het Leo Halle Schoolvoetbaltoernooi het enige obstakel tot nog toe. En nu, anno 2020, valt de organisatie weer gedwongen stil.

“Erg jammer voor de 104 teams die zich hadden ingeschreven met ruim duizend deelnemers. Voor een grote groep kinderen betekent het dat ze geen schoolvoetbal meer zullen spelen omdat ze nu in Groep 8 zitten. Oudere jongens en meisjes zullen het jammer vinden dat ze hun laatste kans om het toernooi te winnen, voorbij zien gaan.”

De voorbereidingen voor het toernooi waren al ver gevorderd. “De programmaboekjes zijn klaar. We waren er helemaal klaar voor. De veldindeling en het wedstrijdschema zijn rond, de scheidsrechters hadden hun agenda vrijgemaakt en de sponsors deden weer mee. Het is niet anders.”

Volgend jaar
Het toernooi schuift een jaar door. “Bewust. We kiezen er niet voor om een paar maand door te schuiven maar slaan echt één jaar over. Volgend jaar rond Koningsdag houden we alsnog het 85ste Leo Halle Schoolvoetbaltoernooi.”Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden