Vrijwilligers van de Plantweerd en medewerkers van Het Groenbedrijf planten bomen in de Plantweerd
Vrijwilligers van de Plantweerd en medewerkers van Het Groenbedrijf planten bomen in de Plantweerd (Foto: Liesbeth Kappert)

Nieuwe bomen in de Plantweerd

Deventer - Een ding ging tijdens de corona-crisis in elk geval wel door: vrijwilligers van de Plantweerd en medewerkers van Het Groenbedrijf plantten op vrijdag 20 maart 10 bomen, die geschonken waren door de Provincie Overijssel, in educatief en ecologisch park de Plantweerd aan de Ruysdaelstraat.

De Provincie Overijssel heeft in totaal 110 bomen ter beschikking gesteld voor groene initiatieven in Deventer. In overleg met Het Groenbedrijf en de Gemeente Deventer konden er in de Plantweerd 10 bomen worden geplant. Stukken groen in de tuin die verwilderd en lelijk waren maken plaats voor de bomen. Het gaat om de zoete kers (2x), wilde appel, wilde peer, lijsterbes (4x), lindeboom en amberboom.

Dit vond plaats in het kader van de Nationale Boomfeestdag, officieel op woensdag 18 maart. Idee was om de bomen i.s.m. leerlingen van de Cees Wilkeshuisschool te planten, maar deze school heeft om begrijpelijke redenen afgezegd.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden