Buurtgenoten hard aan het werk om bomen te planten
Buurtgenoten hard aan het werk om bomen te planten (Foto: Bewoner J.C. van Sleehof)

Bomen vinden een plekje in het Vestingkwartier

DEVENTER - Provincie Overijssel heeft 110 bomen geschonken aan Deventer voor groene initiatieven. Dit is in het kader van het project 1,1 miljoen bomen die de provincie wil planten.

 Twaalf van deze fruitbomen hebben vrijdag 20 maart een plekje gekregen in het Vestingkwartier. De bewoners van de J.C. van Sleehof waren reeds in gesprek met de gemeente Deventer om op gemeentegrond extra bomen geplant te krijgen, toen het cadeautje van de provincie om de hoek kwam. De nieuwbouwwoningen aan de J.C. van Sleehof zijn goed geïsoleerd en bevatten grote raampartijen. Op warme zomerdagen warmen de woningen flink op en tijdens  de nachten koelen ze nauwelijks af. Bomen zorgen voor schaduw op de woningen en brengen daarmee verkoeling tijdens de warme zomerdagen. Daarnaast vangen bomen fijnstof op en zuiveren zo de lucht die wordt ingeademd.

In samenspraak met De Groene Loper en een landschapsarchitect van de gemeente Deventer zijn er wat spelregels opgesteld voor de plaats waar de bomen mochten komen. De bewoners hebben gezamenlijk de 12 fruitbomen opgehaald en armen uit de mouwen gestoken om de bomen te planten. Zij zullen ook voor het onderhoud zorgen.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden