Maël Corboz is dé boekenwurm binnen de selectie van Go Ahead Eagles en geeft samen met vier teamgenoten tips om de komende weken lezend door te komen. (Foto: Jeffrey Hurenkamp)
Maël Corboz is dé boekenwurm binnen de selectie van Go Ahead Eagles en geeft samen met vier teamgenoten tips om de komende weken lezend door te komen. (Foto: Jeffrey Hurenkamp) (Foto: JEFFREY HURENKAMP; jeffrey hurenkamp)

Van Gijp tot Swann's Way; de lievelingsboeken van spelers

Deventer - Als gevolg van de coronacrisis zal er voorlopig niet gescoord worden door Go Ahead Eagles. In samenwerking met de Bibliotheek Deventer maakt Go Ahead eagles graag van de nood een deugd en zegt: Scoor een Boek!

Nu zoveel mogelijk thuisblijven het dringende advies is, is even ontspannen met een goed boek een uitstekend idee! Ter inspiratie vertellen vijf spelers van Go Ahead Eagles over hun lievelingsboek.

Maël Corboz 
Swann's Way - Marcel Proust


“Marcel Proust is een schrijver die me altijd al aansprak. Hij staat bekend als een van de meest invloedrijke schrijvers van de 20e eeuw. Proust wijdde zijn leven voor een groot deel aan één groot werk, opgedeeld in zeven delen, dat gebaseerd is op zijn ervaringen in de hoogste kringen van Parijs."


"Het mooie aan deze roman vind ik de wijze waarop Proust de mentale toestanden van de hoofdpersoon presenteert. Hij doet dit zo verfijnd dat je de interne strijd die Swann ondergaat echt begrijpt. Het werk van Proust is niet alleen van grote literaire, maar ook van psychologische waarde.”

Maarten Pouwels
Gijp - Michel van Egmond

"Hoewel het boek volstaat met anekdotes die hij regelmatig op televisie vertelde, blijft het leuk om te lezen. De schrijver heeft het mooi opgebouwd met serieuze hoofdstukken – zoals over zijn depressie, heel indrukwekkend – anekdotes en vluchtige gesprekjes. Voor ik het wist, had ik ‘m uit.”


Elmo Lieftink
Mijn verhaal - Johan Cruijff

“Het mooie aan dit boek vind ik dat het zíjn verhaal is. Het boek gaat niet óver hem, maar is in samenspraak met hem gemaakt. Het zit dan ook vol met Cruijffiaanse uitspraken, die je hem in je hoofd hoort zeggen als je dit boek leest. Mensen die dit boek lezen, weten wel wat ik bedoel. Of, zoals Cruijff zou zeggen: je gaat het zien als je het doorhebt.”


Elso Brito
Kruimeltje - Chris van Abkoude

"Ik heb eerst de film gezien en daarna het boek gelezen. Ik koos ‘m meer uit gemakzucht, want ik wist immers al waar-ie over ging."

"Toen ik eenmaal begon te lezen, vond ik het ook echt een leuk boek. Het is een beetje een brutaal kinderboek, met de nodige spanning én humor.”

Hobie Verhulst
Koen Kampioen - Fred Diks

“Dit boek is voor mij echt jeugdsentiment. Ik was tien jaar toen dit boek uitkwam, de eerste van de reeks. Ook toen stond mijn leven al in het teken van voetbal. Dus als ik dan een keer een boek las, moest dat ook over voetbal gaan."

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden