Foto:

Kunstenaar Anan Striker bouwde in isolement zijn tentoonstelling in Kunstenlab

Deventer -  Anan Striker exposeert op dit moment in Kunstenlab. Dat is, gezien de huidige situatie, best bijzonder. Net toen de coronacrisis ons (en iedereen) in volle hevigheid overviel, begon Anan met de opbouw van zijn tentoonstelling. Omdat hij niet wilde reizen, heeft Anan in het Kunstenlab ruim een week in isolement gewerkt aan zijn tentoonstelling, dag en nacht, in de onzekerheid of zijn werk ook te zien zal zijn voor publiek.  

 De titel van zijn tentoonstelling ‘Dance with the Devil’ is gebaseerd op de gelijknamige titel van het album van ‘D-Devils’. Een Belgische techno-act die in 2000 een mega-hit scoorde met het nummer ‘The 6th Gate’. Deze titelsong gebruikt Anan als uitgangspunt voor zijn totaalinstallatie. De installatie bestaat uit onder meer uit een muurschildering en 6 poorten, met achter elke poort een onderdeel van het totale verhaal waarin Anan Striker refereert aan de duistere kanten van het bestaan.

Anan Striker is tekenaar, schilder, beeldhouwer, typograaf, beelddichter en tapejockey. In zijn werk put hij inspiratie uit het alledaagse: sport, muziek, typografie, liefde en kunst. Tekenen is hierbij voor hem altijd het vertrekpunt geweest. Het vormt de basis van zijn schilderijen, maar ook zijn sculpturen lijken een soort ruimtelijke tekeningen.

 De komend periode gaat Kunstenlab online verder. We nemen vanaf nu onze bezoekers regelmatig online mee door de tentoonstelling ‘Dance with the Devil’ via onze facebookpagina, instagram en blog. En we starten met een reeks waarin curatoren en kunstenaars een kunstwerk uitlichten wat hen juist nu inspireert, troost, blij maakt. Daarnaast posten we educatieve opdrachten die kinderen thuis kunnen uitvoeren. En we blikken vast vooruit op de komende tentoonstellingen en projecten die in de ateliers van kunstenaars al worden voorbereid.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden