Foto:

Anan Striker: ‘Als je tekent ben je nooit alleen’

Deventer - 67 kunstenaars stuurden kunstenaar Anan Striker tekeningen, collages, foto’s etc. als bijdrage aan zijn tentoonstelling in Kunstenlab.  

Anan Striker exposeert in Kunstenlab met zijn tentoonstelling 'Dance with the Devil'. Nu het Kunstenlab tijdelijk gesloten is, kreeg Anan de kans als artist-in-residence in onze tentoonstellingsruimtes te werken. Voor Anan is tekenen altijd het vertrekpunt geweest in zijn werk. Het vormt de basis van zijn schilderijen, waarin altijd een teken-achtigheid zit. Ook zijn sculpturen lijken ruimtelijke tekeningen.

‘Als je tekent ben je nooit alleen’ is een uitspraak van Anan. Je bent volgens hem altijd in gesprek met de lijnen en de afbeelding; wat is er nodig en waar moet het naar toe.

 Oproep Anan Striker

Via Social Media nodigde Anan kunstenaars uit een krabbel, tekening of lijnenspel te maken en naar hem op te sturen met ‘Dance with the Devil’ als uitgangspunt, maar natuurlijk met een eigen interpretatie.

Anan ontving naar aanleiding van zijn oproep 67 reacties van kunstenaars, fotografen en kinderen. Lokaal bekende kunstenaars, nationaal bekende kunstenaars en zelfs internationaal werkende kunstenaars reageerden met tekeningen, videoboodschappen, mixed-media, foto’s, collages etc.

Alle binnengekomen werken, 100 in totaal, heeft Anan opgehangen in de ruimtes van het Kunstenlab. De kunstenaar gaat ze met de kijker delen via www.kunstenlab.nl

De titel van de tentoonstelling ‘Dance with the Devil’ is gebaseerd op de gelijknamige titel van het album van ‘D-Devils’. Een Belgische techno-act die in 2000 een mega-hit scoorde met het nummer ‘The 6th Gate’. Deze titelsong gebruikt Anan Striker als uitgangspunt voor zijn totaalinstallatie. De installatie bestaat uit onder meer uit een muurschildering en 6 poorten, met achter elke poort een onderdeel van het totale verhaal waarin Anan Striker refereert aan de duistere kanten van het bestaan.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden