Online concertserie uit Lebuinuskerk breidt uit

Deventer - De Stichting Lebuinusconcerten organiseert al vanaf 27 maart op vrijdagavond online concerten van een half uur. 

Nu de coronacrisis voor langere tijd effect heeft op de culturele sector, breidt de stichting deze activiteiten uit. Niet alleen organisten, maar ook andere musici krijgen in de komende weken een podium.

“We zien in de afgelopen weken een grote belangstelling voor onze concerten”, vertelt Kirstin Gramlich, cantor-organist van de Lebuinuskerk. “Van dat succes willen wij graag gebruik maken om andere musici, die uit Deventer afkomstig zijn of er hun praktijk uitoefenen, een podium te bieden.” Op deze manier krijgen ondernemers in de cultuursector vanuit de Lebuinuskerk een welkome steun in de rug.

De volgende concerten zijn nu gepland:
Vrijdag 15 mei – Jan Kleinbussink (orgel)
Vrijdag 22 mei – Kirstin Gramlich & Nils van Beek (thema: ‘Entartete Kunst’)
Vrijdag 29 mei – Lotte Pen (saxofoon)
Vrijdag 5 juni – Petra van den Dolder & Annegreet Rouw (fluit & harp)
Vrijdag 12 juni – Marike Tuin (cello/viola da gamba)
Vrijdag 19 juni – Jan Kleinbussink (orgel)
Vrijdag 26 juni – Dirk Overbeek (accordeon)

Alle concerten duren van 19:00 – 19:30 uur en zijn live te volgen en terug te luisteren via: www.kerkdienstgemist.nl. Meer informatie is te vinden op de website van Stichting Lebuinusconcerten: concerten.lebuinuskerk.nl of de Facebookpagina van de Lebuinuskerk.

De concerten zijn mogelijk door financiële ondersteuning van subsidieverstrekkers en giften van luisteraars. Via de website van de stichting (concerten.lebuinuskerk.nl) is het eenvoudig om een gift over te maken waarmee u deze concertserie mede mogelijk maakt.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden