Fietsoverlast in de binnenstad. Soms is er geen doorkomen aan, zoals hier bij de bibliotheek
Fietsoverlast in de binnenstad. Soms is er geen doorkomen aan, zoals hier bij de bibliotheek (Foto: Auke Pluim)

Fietsenstalling op Lamme van Dieseplein vernieuwd


Deventer - De fietsenstalling op het Lamme van Dieseplein wordt vernieuwd. Dat is hard nodig om het ‘wildparkeren’ bij de ingang van de bibliotheek tegen te gaan.

De inrichting van de stalling wordt aangepast waardoor de fietsenstalling opener wordt en makkelijker in gebruik. Het toezicht krijgt op een nieuwe manier vorm, niet langer met een bonnetje maar als servicepunt bij de parkeerplaats.

 Verantwoordelijk wethouder Frits Rorink: “Wij leggen in Deventer de rode loper uit voor de fietser. Daar horen ook goede parkeerplekken bij in de binnenstad. Ik verwacht dat dit nieuwe, uitnodigende ontwerp fietsers zal verleiden er meer gebruik van te maken. Daardoor wordt de prachtige omgeving van het Lamme van Dieseplein netter.” 

Het ontwerp is de afgelopen maanden aangepast in samenwerking met omwonenden en in lijn gebracht met het ontwerp van de openbare ruimte voor de Lebuinuspleinen. De fietsparkeerplaats blijft op dezelfde plek maar krijgt een veel opener karakter waardoor de drempel voor fietsers wordt verlaagd. De parkeerplek zal ruimte bieden aan 137 fietsen en 8 scooters. 

Centraal gelegen komt het bewakingshok en het bonnetjessysteem verdwijnt. De medewerkers van Sallcon zullen fietsers helpen bij het goed parkeren van hun fietsen. 

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden