Aanvoerder Veldmate verlengt: 'Strijden voor scheepsrecht'


Jeroen Veldmate is ook volgend seizoen te bewonderen aan de Vetkampstraat. De aanvoerder heeft zijn contact verlengd met één seizoen. (Foto: Erik Pasman)
Jeroen Veldmate is ook volgend seizoen te bewonderen aan de Vetkampstraat. De aanvoerder heeft zijn contact verlengd met één seizoen. (Foto: Erik Pasman) (Foto: )

Aanvoerder Veldmate verlengt: 'Strijden voor scheepsrecht'

Deventer - Jeroen Veldmate is ook komend seizoen speler van Go Ahead Eagles. De 31-jarige centrale verdediger heeft zijn contract aan de Vetkampstraat met één seizoen verlengd tot de zomer van 2021.

“Daar ben ik heel blij mee”, zegt Jeroen Veldmate. “In 2018 was het een gevoelskeuze om te tekenen bij Go Ahead Eagles, hoewel er ook andere opties waren. Die keuze heeft erg goed uitgepakt. Deze club past bij mij en andersom. Zoiets moet je koesteren.”


Kon de clubcaptain mede daardoor wat extra geduld opbrengen tijdens de afgelopen maanden? “Ja, het was een kwestie van lange adem”, verzucht hij met een knipoog. Beide partijen spraken drie maanden geleden al over een verlenging van de samenwerking, maar door de coronacrisis werden de gesprekken on hold gezet. “Alle begrip daarvoor natuurlijk”, vertelt de verdediger. “De financiële situatie van de club werd erg onzeker en dat is-ie eigenlijk nog steeds.”


De vliegende start van de seizoenkaartverkoop en de huidige opbrengst van de donatieacties gaven de clubleiding echter de ademruimte om de gesprekken met de verdediger te herstarten. Waarbij de contractaanbieding van vóór de coronacrisis wel moest worden geactualiseerd. “Deze crisis heeft een enorme impact op de financiële situatie van de voetbalwereld”, weet ook Veldmate. “Dus dan is het niet meer dan logisch dat iedereen inlevert. Waaronder ik.”


Genoeg over het financiële gedeelte, over naar waar iedereen zo naar verlangt: het voetbalseizoen 2020/2021. “Een seizoen dat er wellicht anders uit zal zien dan normaal, maar bovenal ‘gewoon’ weer mooie uitdagingen biedt”, vindt Veldmate. “Mijn eerste en tweede seizoen bij Go Ahead Eagles hadden beide – op hun eigen manier – een onvergetelijk einde. Maar niet op de manier die wij wilden. Maar de club is ambitieus, ik ben ambitieus, de supporters willen graag, dus laten we voor drie keer scheepsrecht gaan.”


Technisch manager Paul Bosvelt: “De handtekening van Jeroen is erg goed nieuws voor de club. Hij was de afgelopen twee seizoenen een sterkhouder op en buiten het veld. Vandaar dat hij bovenaan onze lijst stond om vast te leggen voor volgend seizoen. Het hart van de defensie blijft hierdoor intact.”


Bosvelt vervolgt: “Het is constant de balans zoeken tussen het voetbalgedeelte – waar we natuurlijk het liefst mee bezig zijn – en de financiële onzekerheid. Wat laatstgenoemde betreft ook grote dank aan alle verlengende en donerende supporters en sponsoren, die deze contractverlenging eigenlijk mede mogelijk hebben gemaakt”.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden