Het contract van Sam Beukema werd vorige week opengebroken en verlengd tot 2023. (Foto: Erik Pasman)
Het contract van Sam Beukema werd vorige week opengebroken en verlengd tot 2023. (Foto: Erik Pasman) (Foto: Erik Pasman)

Beukema verlengt contract tot medio 2023

Deventer - Go Ahead Eagles heeft het contract van Sam Beukema (21) opengebroken en met twee jaar verlengd. De centrale verdediger lag vast tot de zomer van 2021 en zet nu een handtekening onder een verbintenis tot medio 2023.

Beukema sloot in 2009 aan bij de Voetbalopleiding van Go Ahead Eagles. In 2017 maakte hij zijn debuut in de hoofdmacht. Afgelopen seizoen was de jeugdexponent vaste kracht in het elftal van trainer Jack de Gier en maakte hij zowel in de KNVB Beker als in de competitie zijn eerste doelpunt in rood en geel.

In de Keuken Kampioen Divisie kwam Beukema in het afgelopen seizoen tot 23 optredens (waarvan 22 in de basis) en in het toernooi om de KNVB Beker speelde hij twee wedstrijden. De bekerduels met IJsselmeervogels (achtste finale) en FC Utrecht (kwartfinale) moest de centrale verdediger laten schieten vanwege een blessure.


Sam Beukema signeerde zijn nieuwe contract in de grote #KowetKijkenXXL-uitzending. “Uit deze verlenging spreekt veel waardering en vertrouwen”, zegt de verdediger.

“Het is nu natuurlijk een rare tijd, waarin we vooral bezig zijn met fit blijven. Ik heb dan ook ontzettend veel zin in het nieuwe seizoen, om daarin met mijn medespelers, de staf en de supporters te gaan vlammen.”


“Dit heeft Sam zelf afgedwongen”, vertelde technisch manager Paul Bosvelt in de uitzending van #KowetKijkenXXL, die terug te vinden is op het YouTube-kanaal van Go Ahead Eagles.

Bosvelt: “Sam heeft afgelopen seizoen veel stappen gezet en gezien zijn mentaliteit en wil om te slagen verwachten wij dat hij dat zal blijven doen. Vandaar dat we hem graag twee jaar langer aan ons binden.”


“Met het verlengen van de contracten van het centrale verdedigingsduo (Veldmate en Beukema, red.) hebben we – binnen de huidige kaders – goede zaken gedaan. Dat fundament staat, waardoor we richting september geduldig verder kunnen bouwen."

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden