Foto:

Corona-crisis: “Bij Peet” gooit het over een andere boeg

Deventer -  “Bij Peet” in de Kleine Overstraat in Deventer is de eerste horecaonderneming die het roer tijdens de corona-crisis radicaal omgooit. De lunchroom waar je voorheen aan kon schuiven voor koffie, thee en zelfgemaakte taarten en soepen is veel te klein om met de huidige coronaregels rendabel te kunnen zijn.

In eerste instantie probeerde eigenaresse Petra Tebbe nog om haar producten als afhaal aan te bieden maar na een paar weekenden bleek dat geen haalbare kaart. “koffie nemen mensen wel mee, maar de rest maar mondjesmaat” geeft Petra aan.

Als creatieve ondernemer ging ze niet bij de pakken neerzitten maar begon te brainstormen met haar collega/buurvrouw in de Kleine Overstraat en met familie en vrienden. Een horecabeleving afhalen is niet te vergelijken met de beleving die gasten hebben als ze “binnen komen vallen” en dus besloot Petra zolang de Coronacrisis duurt, verder te gaan als maaltijdwinkel. “Elke dag een vers bereide, gezonde maaltijd zonder pakjes of zakjes, eigenlijk zoals bij moeder aan tafel. Iedereen heeft wel eens geen zin om te koken maar wil niet altijd de gebruikelijke hap die op veel plekken verkrijgbaar is omdat die niet altijd even gezond is. De diners die vanuit de restaurants worden aangeboden voor afhaal zijn heerlijk maar ook meer uitgebreid. Er is niet echt iets wat daar tussen in zit dus spring ik in dat gat,” zegt Petra Tebbe tevreden na de eerste paar gedraaide dagen. “Ik had zelfs al klanten die spontaan op de geur afkwamen en meteen een maaltijd meenamen. Dat kan want behalve dat ik de maaltijden op bestelling maak, zorg ik altijd voor wat extra daghappen voor de hongerige voorbijganger, maar niet teveel en dan geldt wel: op is op.”

Om deze maaltijd aan de man te brengen worden er de eerste weken menuoverzichten bezorgd in het centrum, is de naam van haar fbpagina aangepast (Bij Peet gaat over de Kook) en is er met hulp van diezelfde buurvrouw een webshop uit de grond gestampt. “Daar ben ik heel blij mee want ik heb van het opzetten en inrichten van een webwinkel totaal geen kaas gegeten, én ik leer er nu weer van alles bij, een mooie bijkomstigheid” lacht Petra. In de webshop is te zien wat de komende dagen de pot schaft. Elke dag wat anders, de ene keer met vlees of vis maar ook zijn er zeker dagen bij dat er een vegetarische of zelfs vegan daghap wordt gekookt. Bestellen kan tot 13.00 op de dag zelf maar je kunt ook alvast een maaltijd bestellen voor over een paar dagen, én je kunt kiezen hoe groot je portie moet zijn en zelfs aangeven hoe laat je je hap komt halen (tussen 16.00 uur en 18.30 uur) zodat je thuis gelijk kunt aanvallen. “Woon je om de hoek dan mag je zelfs je eigen pannetje of bord meenemen, dan schep ik je eten lekker op, hoe huiselijk wil je het hebben? Plus dat het scheelt in allerlei verpakkingsmateriaal wat weer afval geeft”, voegt Petra toe.

In de komende weken er een menu-overzicht verspreid in de binnenstad, dagelijks wordt de maaltijd van de dag op Facebook en Instagram gepost. Ook op het raam van haar zaak aan de Kleine Overstraat 4 staat een menu-weekoverzicht.

Wil je weten wat de pot schaft? Kijk dan op https://bij-peet-deventer-daghap.myonline.store/c-5301677/maaltijden/

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden