Humanitas 75 jaar (Fotograaf: Anneke Hymmen)
Humanitas 75 jaar (Fotograaf: Anneke Hymmen) (Foto: )

Humanitas viert 75-jarig jubileum

Deventer - Vereniging Humanitas bestaat op 31 mei 75 jaar. De vrijwilligersorganisatie viert het jubileum met tal van activiteiten op gepaste wijze via social media en tv in het Covid-tijdperk.

Kort na de Tweede Wereldoorlog was er veel armoede en ellende in ons land. Gelovigen konden bij hun kerk terecht voor hulp. Maar voor ‘buitenkerkelijken’ was er niets. Humanitas bracht daar verandering in door mensen die niet aan een kerk verbonden waren hulp te bieden op het gebied van maatschappelijke zorg, kinderbescherming, reclassering en gezinsverzorging.

Zo kwamen kort na de bevrijding 36 ondervoede jongens uit Amsterdam weer op krachten in een kinderkamp in Edam. In zes weken tijd kwamen ze gemiddeld zes pond aan. In 1953 verzorgde Humanitas na de Watersnoodramp de distributie van hulpgoederen. Ook trokken gezinsverzorgsters en een maatschappelijk werkster naar het gebied om getroffen gezinnen te helpen.
Anno 2020 is Humanitas een van de grootste vrijwilligersorganisaties van Nederland en sluiten de projecten nog steeds nauw aan op de tijdgeest. Vrijwilligers geven bijvoorbeeld voorlichting over sexting, helpen nieuwkomers met de taal en jongeren met het op orde krijgen van hun financiën. Wat al die jaren onveranderd is gebleven, is dat Humanitas iedereen helpt, ongeacht achtergrond of geloof.

Humanitas is ook in Deventer en Voorst e.o. actief en biedt projecten als Home-Start, Steungezinnen, Begeleide Omgangsregeling (BOR), Jongerenmaatjes Match, Match&Connect, Steun bij verlies en rouw. Kijk voor meer informatie op de site van Humanitas Deventer: https://www.humanitas.nl/afdeling/deventer/
en op Facebook: https://www.facebook.com/DeventerHumanitas/

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden