Robbie en Jayla zijn blij dat het Stormink goed is ingericht op de komst van de leerlingen. ,,We hebben de lessen ingesteld om zo contact te houden met de leerlingen om te zien hoe het met ze gaat. "
Robbie en Jayla zijn blij dat het Stormink goed is ingericht op de komst van de leerlingen. ,,We hebben de lessen ingesteld om zo contact te houden met de leerlingen om te zien hoe het met ze gaat. " (Foto: )

Leerlingen Stormink van start

Deventer - De middelbare scholen zijn weer begonnen. Vanaf 2 juni worden de leerlingen weer op school verwacht. De opstartfase bij Het Stormink, onderdeel van het Etty Hillesum Lyceum, gaat in fases.

Door Gerreke van den Bosch

Docent aardrijkskunde Robbie van Zomeren (24) heeft sinds de sluiting niet stilgezeten. ,,Ik ben ook coördinator digitaal onderwijs. Toen de scholen gingen sluiten hebben we 'Microsoft teams' uit de grond gestampt. Een programma dat je kunt gebruiken voor online communiceren. We hadden voor de coronacrisis het idee om dit de komende twee jaar uit te gaan rollen, zodat docenten genoeg gelegenheid zouden hebben om het zich eigen te maken. Het proces is door de huidige situatie in een stroomversnelling terecht gekomen. In het begin hadden sommige collega's er wel moeite mee. Ik ben wel heel blij en trots dat iedereen er nu goed mee bezig is. Dat iedere docent op zijn eigen manier er goed mee kan lesgeven."

Ontspannen

Jayla Webbink (14) zit in het tweede jaar van de HAVO en heeft zich tijdens de lockdown goed kunnen redden met haar studie. ,,Wij werken met studieplanners en die zijn overzichtelijk. Het leren gaat snel en goed en er is minder tijd nodig. Ik vond het wel leuk dat ik niet zoveel naar school moest. Het gaf mij meer tijd om te ontspannen. Normaal leerde ik elke dag. Nu niet want we hebben niet elke dag toetsen. De vrije tijd die ik daardoor kreeg vulde ik in met facetime gesprekken met vriendinnen en skeeleren om fit te blijven. Wat ik minder leuk vond was dat ik geen contact meer met klasgenoten had. Deze week moet ik één dag naar school."


Robbie legt het systeem uit dat de school aan de Storminkstraat 1 gaat draaien. ,,Dinsdag beginnen we volgens een aangepast rooster. We hebben vier verdiepingen. Iedere dag komt een andere verdieping aan bod. Alle klassen zijn gesplitst in twee of drie delen. Ze krijgen op die lesdag een mentorles van anderhalf uur. Verder hebben ze geen activiteiten of lessen op school. De leerlingen moeten afstand houden. Hierdoor is het niet mogelijk meer dan twaalf leerlingen per lokaal onder te brengen. We hebben de lessen ingesteld om zo contact te houden met de leerlingen om te zien hoe het met ze gaat. Dat vinden we heel belangrijk. De digitale lessen gaan gewoon door. We zijn nog bezig met de inrichting ervan."

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden