René Zeisseink bij de tafel waar bestellingen voor de auto picknick kunnen worden opgehaald. ,,Gasten kunnen het eten meenemen naar een van de 34 mooie plekjes in en om Terwolde." (foto Gert Perdon)
René Zeisseink bij de tafel waar bestellingen voor de auto picknick kunnen worden opgehaald. ,,Gasten kunnen het eten meenemen naar een van de 34 mooie plekjes in en om Terwolde." (foto Gert Perdon) (Foto: Gert Perdon)

De horeca gaat er weer tegenaan!

Deventer - De afgelopen maanden waren lastig voor de horeca. Gelukkig zijn horeca ondernemers creatief en komen ze met positieve oplossingen voor de coronamaatregelen. Zo zijn er horecapanden verbouwd,of is het aanbod verruimd met nieuwe concepten.

Door Leo Polhuijs

Hoe creatief kun je als horeca ondernemer zijn in coronatijd... Een rondje langs een aantal zaken in onze regio leert dat horeca ondernemers mooie oplossingen hebben gevonden voor de anderhalve meter samenleving.

Neem nu René Zeisseink in Terwolde. Samen met zijn Helma en het personeel runt hij al veertien jaar restaurant Kriebelz midden in het dorp. ''Toen we in maart hoorden dat ons restaurant op slot moest vanwege corona, zijn we direct met elkaar om tafel gaan zitten om te bedenken wat we moesten doen. Aanvankelijk hadden we het idee om gasten met de auto naar ons restaurant te laten komen, zodat ze daar de bestelling vanaf de achterbank zouden kunnen opeten. Als ze iets wilden vragen, zouden ze even met de lampen moeten knipperen... Helaas mocht dit plan van de Veiligheidsregio niet doorgaan. Toen zijn we gaan kijken naar een alternatief en dat is de Auto Drive in geworden. Gasten kunnen een bestelling doorgeven, die ophalen bij ons restaurant en dan het eten meenemen naar een van de 34 mooie plekjes in en om Terwolde, die wij op een speciale kaart hebben aangegeven. Omdat dit een plek is waar men alleen maar even kortstondig is om het eten af te halen, is dit wel toegestaan. De mensen nemen van ons klapstoeltjes mee en een tafeltje, gaan naar een mooi plekje en brengen na afloop alles netjes terug. Zie het maar als een soort pick nick vanuit de auto.Mensen mogen natuurlijk ook zelf een kleedje meenemen en daar op gaan zitten.'' 

Kriebelz heeft de coronacrisis ook aangegrepen om actief te gaan bezorgen in de gehele gemeente Voorst. Dit is een groot succes geworden, onlangs was de drieduizendste bezorging van het concept Dekselse pannetjes een feit. Ook afhalen is mogelijk.

Hans Huberts van Bierencafé Persee vertelt dat hij en zijn team de afgelopen tijd keihard hebben gewerkt om het pand aan te verbouwen. ''De binnenkant is voorzien van een andere kleur en stijl. We zijn nu een modern bruin café geworden. Bovendien hebben we de ruimte vergroot door een vide te benutten Door onze verbouwing kunnen we de gasten nog beter ontvangen en zien we de toekomst positief tegemoet,'' Als je het terras van The Irish Elk aan de Brink betreedt, vraagt een medewerker of je de laatste achtenveertig uur verschijnselen van corona hebt gehad. Is het antwoord nee, dan mag je verder komen. 

Uitbater Pim Hazelhoff vertelt dat de gasten best begrip hebben voor de coronamaatregelen. ‘’Maar het was wel passen en meten en we moeten tafels en stoelen na gebruik heel goed schoonmaken. Hygiëne staat centraal. In het café zelf kunnen we 26 mensen kwijt, buiten veel meer. ‘’ Het terras is in oppervlakte uitgebreid, doordat de tafels en stoelen verder uit elkaar moesten staan. ‘’We hebben dit bereikt door bijvoorbeeld de grote picknicktafel te verwijderen. Door creatief met de beschikbare ruimte om te gaan is er nu een mooi terras ontstaan.’’

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden