Bradly van Hoeven nam vorige week alvast even een kijkje in De Adelaarshorst. De vleugelaanvaller wordt door Go Ahead Eagles voor één seizoen gehuurd van Sparta Rotterdam. (Foto: Erik Pasman)
Bradly van Hoeven nam vorige week alvast even een kijkje in De Adelaarshorst. De vleugelaanvaller wordt door Go Ahead Eagles voor één seizoen gehuurd van Sparta Rotterdam. (Foto: Erik Pasman) (Foto: Erik Pasman)

Vleugelaanvaller Bradly van Hoeven één seizoen gehuurd

Deventer - Met onbevangenheid en doelgerichtheid als belangrijkste wapens deed Bradly van Hoeven afgelopen seizoen in de Tweede Divisie danig van zich spreken namens Jong Sparta Rotterdam. Aankomend seizoen wil hij zijn voetbalkunsten in de Keuken Kampioen Divisie etaleren. De 20-jarige vleugelaanvaller wordt door Go Ahead Eagles voor één seizoen gehuurd van Sparta Rotterdam.

Een technisch vaardige en doelgerichte publieksvoetballer. “Ja, zo zou je me misschien wel kunnen omschrijven”, zegt Van Hoeven.

“Ik heb veel plezier in het voetbal, ben het liefst zo vaak mogelijk aan de bal en vind het leuk om het publiek te vermaken. Op een mooi voetballende manier tot goals komen, dat is het voetbal waar ik van houd.”

Zijn onbevangen aanvalsspel wist Bradly van Hoeven afgelopen seizoen ook aan doelgerichtheid te koppelen. In de Tweede Divisie schreef hij in 24 competitieduels negen goals en drie assists op zijn naam.

Tussen zijn wedstrijden voor het Rotterdamse beloftenteam door beleefde Van Hoeven zijn officiële vuurdoop als profvoetballer. Op 1 april 2019 maakte hij zijn debuut voor het eerste elftal van Sparta Rotterdam. “Ook vorig jaar zomer mocht ik met de eerste selectie meetrainen tijdens de voorbereiding op seizoen 2019/2020, nadat Sparta Rotterdam net naar de Eredivisie was gepromoveerd. Na de winterstop van het afgelopen seizoen klampte ik weer aan en mocht ik een paar keer per week meetrainen met de hoofdmacht. Totdat er door de uitbraak van het coronavirus in één keer een streep door het seizoen werd gezet.”

In De Adelaarshorst wordt Van Hoeven herenigd met hoofdtrainer Kees van Wonderen (onder wie Van Hoeven actief was bij Oranje Onder-17) en assistent-trainer Paul Simonis. “Toen ik elf of twaalf jaar oud was, heb ik Paul Simonis in de jeugd van Sparta Rotterdam al een paar jaar als trainer gehad, evenals twee seizoenen geleden bij Sparta Rotterdam Onder-19.”

Hij vervolgt: “Ik ken Go Ahead Eagles als een aantrekkelijke club met een warme sfeer en een vol stadion op wedstrijddagen. Ik wil mezelf in Deventer graag laten zien en een nieuwe stap in mijn ontwikkeling zetten.”

Technisch manager Paul Bosvelt: “Bradly is een talentvolle, vaardige en snelle vleugelaanvaller. Hij is een linksbenige speler die zowel op de linker- als rechterflank uit de voeten kan en voor dreiging voor het doel van de tegenstander zorgt. Bradly is een echte teamspeler. Hij heeft aangetoond dat hij stappen heeft gemaakt in zijn ontwikkeling en wij denken dat Go Ahead Eagles hem een mooi podium kan bieden om die stijgende lijn door te trekken.”

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden