Foto: Robin Velderman

Een ode aan doe-het-zelf-zaak Jan Rauw: het DHZ-gebakje

Deventer - Op 1 april is Rubia geopend in het prachtige pand waar jarenlang de doe-het-zelf-zaak Jan Rauw heeft gezeten. 

,,Jan Rauw is uitgegroeid tot een echt begrip in de binnenstad, iets wat wij ook ooit hopen te worden. Nog elke week komen er mensen kijken wat er nu in het pand gevestigd is en allemaal zijn ze verbaasd over de transformatie die het pand de afgelopen paar jaar heeft doorgemaakt. Het is onherkenbaar", vertelt Cynthia van der Giessen  van Rubia.

 Om het begrip ‘Jan Rauw’ levendig te houden, wilde Cynthia een gebakje bedenken wat een ode brengt aan die zaak. Zo is het doe-het-zelf-gebakje ontstaan. ,,Onze gasten krijgen een pakketje bestaande uit een chocoladebakje, een spuitzak met koffiecrème, gerookte amandelstukjes, biscuit, een pipetje bruine rum en een handleiding hoe ze het gebakje zelf in elkaar kunnen zetten."

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden