Hoewel ze allebei uit een ander vakgebied komen, hebben Mirelle en Meike zich de afgelopen jaren ontwikkeld in het kluswerk. (Foto: Nike Martens)
Hoewel ze allebei uit een ander vakgebied komen, hebben Mirelle en Meike zich de afgelopen jaren ontwikkeld in het kluswerk. (Foto: Nike Martens) (Foto: Nike Martens)

Op zoek naar klussen én klussers. 'We dagen elkaar uit, delen kennis en luisteren naar elkaar'

Deventer - Na het succes in Zutphen starten Mirelle van Zeeventer en Meike Wesselink met De Klusbakfiets Deventer. Met een team van bevlogen klussers fietsen de dames rond om al jouw klussen op een duurzame, maatschappelijk verantwoorde manier aan te pakken.

Schilderklussen, tuinwerk, timmerklussen, straatwerk, het isoleren van uw woning of simpelweg het ophangen van een lamp.

En omdat Deventer heel wat te klussen heeft, zoekt De Klusbakfiets Deventer zelfstandig werkende, leergierige klussers om het team verder uit te breiden.

Kluswerk

Hoewel ze allebei uit een ander vakgebied komen, hebben Mirelle en Meike zich de afgelopen jaren ontwikkeld in het kluswerk. Mirelle in schilderen en klussen, Meike in tuinen en duurzaam isoleren.

,,Ik ontwierp bruidsmode en dat doe ik nog steeds met veel plezier, maar het klussen zit toch in mijn bloed. Als dochter van een timmerman, stond ik als klein meisje al naast mijn vader aan de draaitafel. Het bloed kruipt waar het niet gaan kan en daarom sloot ik me twee jaar geleden aan bij De Klusbakfiets”, aldus Mirel.

Bewust

Meike, die nu zo'n vier jaar tuinonderhoud doet en een jaar bij een ecologische hovenier in de leer was, vertelt: ,,Toen ik bij de klusbakfiets kwam, trof ik een ontzettend leuke groep mensen aan. Wat opviel was dat de meeste van hen vanuit een ander vakgebied heel bewust hebben gekozen voor De Klusbakfiets en een enorme drive hebben. ’s Ochtends verzamelen we ons om de tafel en beginnen zo gezamenlijk de dag. We dagen elkaar uit, delen kennis of luisteren als er op persoonlijk vlak iets speelt. Daarna stappen we op de bakfiets en vertrekken naar onze klanten.”

Motivatie

Twee jaar geleden startte Martijn Ebbinge met De Klusbakfiets Zutphen/Warnsveld. ,,Ik zocht een team klussers bij elkaar dat juist niet uit het vakgebied komt, maar natuurlijk wel handig is. Vanuit intrinsieke motivatie ontstaat een dynamiek, waarbij er een hele andere manier van ondernemen ontstaat. Door te werken met een groep mensen die enthousiast, sociaal betrokken en leergierig is, blijft er beweging, ontwikkeling."

,,Onze klanten merken dat en vinden het ontzettend leuk om een breed lachende klusser aan het werk te zien. Ook vinden ze het erg leuk dat we vrouwelijke klussers hebben. Sommige klanten vinden dat alleen maar heel prettig. Vanzelfsprekend zorgen we dat de klus perfect geklaard wordt.”

Uitbreiding

Om ook andere steden te laten kennismaken met deze duurzame, sociaal maatschappelijk betrokken manier van ondernemen, breidt De Klusbakfiets uit. Ook in andere steden is De Klusbakfiets op zoek naar partners én klussers. Maar eerst is het de beurt aan Deventer.

Mirelle: “Het is puur toeval dat we nu een klein team met alleen maar vrouwen hebben, maar het is wel ontzettend gaaf om te merken dat ze allemaal zo goed en bevlogen werken. Wij willen meer van dat soort vrouwen, maar natuurlijk ook zeker mannen. Schroom dus niet als je je aangesproken voelt en neem contact op via onderstaande gegevens.”

Workshops

,,We hebben een fantastische locatie waar we ons ‘s ochtends verzamelen om na de koffie uit te waaieren over Deventer, Diepenveen, Schalkhaar, Bathmen, Olst en Wijhe. We beschikken over een behoorlijke tuin en hebben ruimte om workshops te geven over bijvoorbeeld isoleren of inloopochtenden te organiseren. Maar bovenal zijn we gewoon al heel lekker aan het werk in Deventer. Dus als je ons ziet fietsen, spreek ons aan, stel je vraag, wij zijn jou graag van dienst."

Mail of bel De Klusbakfiets Deventer en omstreken voor meer informatie via het mailadres info@deklusbakfiets.nl of telefoonnummer 0570 238535. Kijk voor meer informatie op de website:

www.deklusbakfiets.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden